Nem jött be az idei nyár a táboroztatóknak

Pénzcentrum
2010. augusztus 31. 08:32

Az augusztus 20-án készült mérlegek szerint a tavalyinál is mintegy 10-15 százalékkal kevesebb gyerek nyaralt idén az önkormányzatok által fenntartott táborokban, ami elsősorban a folyamatosan csökkenő támogatással magyarázható - írja a Napi Gazdaság.

A lapnak nyilatkozó táborvezetők, üzemeltetők többsége negatív szezonról számolt be. A balatongyöröki vízi táborban nyolc hétből ötöt sem sikerült megtölteni. A harkányi lovastábor a kevés jelentkező miatt jelentős veszteséggel zárja az idei szezont. A korábbi években átlagosan 120-130 fiatal nyaralt és tanult meg lovagolni egy-egy szezonban, idén nyolcvanan sem voltak.

Volt azonban olyan balatoni tábor, ahol kisegítő oktatókat kellett felvenni, hogy a jelentkezők igényeit ki tudják elégíteni. A legnépszerűbb a hétnapos, tó körüli bringatúra volt, amelyet 85 ezer forintért kínáltak - nívós szálláshelyekkel, ellátással.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?