Siess! Estére óriási dugók lesznek a benzinkutakon - képekkel!

Pénzcentrum
2009. június 30. 16:02

Szerda reggel 0 órától nem csak a világpiaci folyamatoknak köszönhetően változik az üzemanyag nagy- (és kis-)kereskedelmi ára a benzinkutakon, hanem az öt százalékpontos áfaemelésnek köszönhetően is. A sorok már most gyülekeznek.

Tumultuózus jelenetekre számíthat az, aki kedd estére időzíti a tankolást autójába, hogy így védje még ki utoljára az áfa és a jövedéki adó emelésének brutális hatását. A benzin literenkénti jövedéki adója ugyanis 103,5 forintról 109 forintra nő, míg a gázolajé 85 forintról 90,5 forintra, azaz mindkét üzemanyag esetében 5,5 forinttal emelkedik a kiskereskedelmi ár. Erre rakódik még rá az öt százalékpontnyi áfaemelés, így összességében a benzin literjéért 13, a dízelért pedig 15 forinttal kell többet fizetni átlagosan. Ez egyben azt is jelenti, hogy a benzin kiskereskedelmi ára a lélektani 300 forintos határ fölé emelkedik, nem is kevéssel.

Tömött sorok a kúton


A szerkesztőségünkhöz legközelebb található kúton, a Mol Árpád Fejedelem útján található egységében délután fél négykor már gyülekeztek az autósok. A sor még nem lógott ki az lekanyarodósávig, de így is akadtak, akik nem bírták kivárni a sort, és inkább a bejáraton kitolatva távoztak. (Ez a manőver egyébként balesetveszélyes és szigorúan tilos!). Reméljük szerencsével jártak egy kevésbé telített kúton, mert este valószínűleg a jelenleg becsült 10-15 perc többszörösét kell majd sorba állnia az autósoknak. Ja, és nem érdemes hajnali kettőig várni a tankolással, mert az árak éjfélkor változnak.

Kezdődik a türelemjáték A kis Honda nem bírta cérnával

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?