8 °C Budapest

Siess! Estére óriási dugók lesznek a benzinkutakon - képekkel!

Pénzcentrum
2009. június 30. 16:02

Szerda reggel 0 órától nem csak a világpiaci folyamatoknak köszönhetően változik az üzemanyag nagy- (és kis-)kereskedelmi ára a benzinkutakon, hanem az öt százalékpontos áfaemelésnek köszönhetően is. A sorok már most gyülekeznek.

Tumultuózus jelenetekre számíthat az, aki kedd estére időzíti a tankolást autójába, hogy így védje még ki utoljára az áfa és a jövedéki adó emelésének brutális hatását. A benzin literenkénti jövedéki adója ugyanis 103,5 forintról 109 forintra nő, míg a gázolajé 85 forintról 90,5 forintra, azaz mindkét üzemanyag esetében 5,5 forinttal emelkedik a kiskereskedelmi ár. Erre rakódik még rá az öt százalékpontnyi áfaemelés, így összességében a benzin literjéért 13, a dízelért pedig 15 forinttal kell többet fizetni átlagosan. Ez egyben azt is jelenti, hogy a benzin kiskereskedelmi ára a lélektani 300 forintos határ fölé emelkedik, nem is kevéssel.

Tömött sorok a kúton


A szerkesztőségünkhöz legközelebb található kúton, a Mol Árpád Fejedelem útján található egységében délután fél négykor már gyülekeztek az autósok. A sor még nem lógott ki az lekanyarodósávig, de így is akadtak, akik nem bírták kivárni a sort, és inkább a bejáraton kitolatva távoztak. (Ez a manőver egyébként balesetveszélyes és szigorúan tilos!). Reméljük szerencsével jártak egy kevésbé telített kúton, mert este valószínűleg a jelenleg becsült 10-15 perc többszörösét kell majd sorba állnia az autósoknak. Ja, és nem érdemes hajnali kettőig várni a tankolással, mert az árak éjfélkor változnak.

Kezdődik a türelemjáték A kis Honda nem bírta cérnával

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem