Putyin lehet a Lada mentőangyala

2009. március 31. 11:30

Az orosz miniszterelnök szerint a kormány kihúzhatja a Lada gyártóját a gödörből. Az Avtovaz megmentése 136 milliárd forintba kerülhet.

A vállalat részvényei 28 százalékot vesztettek értékükből, miután a gyár bezárásáról szóló hírek láttak napvilágot. Az tény, hogy az eladások komoly visszaesést mutattak az elmúlt hónapokban.

Egyes elemzők szerint akár 60 százalékkal is visszaeshet a gépkocsieladások száma Oroszországban 2009-ben. Ez nem csak a Lada számára jelent komoly gondot, hanem sok más autógyártónak is: az elmúlt években ugyanis ez a régió számított az egyik legdinamikusabban növekvő piacnak.

Putyin szerint a 26 milliárd rubeles (136 milliárd forint) állami támogatás segíthet kijuttatni a tradicionális orosz autógyárat a gödörből, így a Lada túlélheti a gazdasági válságot.

Sőt, úgy látja, az autógyár akár még stabilabban is működhet a jövőben, mint tette azt a pénzügyi krízis kirobbanása előtt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Avtovaz csak Togliatti-i üzemében 70 ezer embert foglalkoztat, ezért a cég összeomlása az egész ország gazdaságára is negatív hatással lenne. Ez pedig -egyes vélemények szerint -a társadalmi feszültségek növekedéséhez is vezethetne.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem