Putyin lehet a Lada mentőangyala

2009. március 31. 11:30

Az orosz miniszterelnök szerint a kormány kihúzhatja a Lada gyártóját a gödörből. Az Avtovaz megmentése 136 milliárd forintba kerülhet.

A vállalat részvényei 28 százalékot vesztettek értékükből, miután a gyár bezárásáról szóló hírek láttak napvilágot. Az tény, hogy az eladások komoly visszaesést mutattak az elmúlt hónapokban.

Egyes elemzők szerint akár 60 százalékkal is visszaeshet a gépkocsieladások száma Oroszországban 2009-ben. Ez nem csak a Lada számára jelent komoly gondot, hanem sok más autógyártónak is: az elmúlt években ugyanis ez a régió számított az egyik legdinamikusabban növekvő piacnak.

Putyin szerint a 26 milliárd rubeles (136 milliárd forint) állami támogatás segíthet kijuttatni a tradicionális orosz autógyárat a gödörből, így a Lada túlélheti a gazdasági válságot.

Sőt, úgy látja, az autógyár akár még stabilabban is működhet a jövőben, mint tette azt a pénzügyi krízis kirobbanása előtt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Avtovaz csak Togliatti-i üzemében 70 ezer embert foglalkoztat, ezért a cég összeomlása az egész ország gazdaságára is negatív hatással lenne. Ez pedig -egyes vélemények szerint -a társadalmi feszültségek növekedéséhez is vezethetne.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?