15 °C Budapest

Putyin lehet a Lada mentőangyala

2009. március 31. 11:30

Az orosz miniszterelnök szerint a kormány kihúzhatja a Lada gyártóját a gödörből. Az Avtovaz megmentése 136 milliárd forintba kerülhet.

A vállalat részvényei 28 százalékot vesztettek értékükből, miután a gyár bezárásáról szóló hírek láttak napvilágot. Az tény, hogy az eladások komoly visszaesést mutattak az elmúlt hónapokban.

Egyes elemzők szerint akár 60 százalékkal is visszaeshet a gépkocsieladások száma Oroszországban 2009-ben. Ez nem csak a Lada számára jelent komoly gondot, hanem sok más autógyártónak is: az elmúlt években ugyanis ez a régió számított az egyik legdinamikusabban növekvő piacnak.

Putyin szerint a 26 milliárd rubeles (136 milliárd forint) állami támogatás segíthet kijuttatni a tradicionális orosz autógyárat a gödörből, így a Lada túlélheti a gazdasági válságot.

Sőt, úgy látja, az autógyár akár még stabilabban is működhet a jövőben, mint tette azt a pénzügyi krízis kirobbanása előtt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Avtovaz csak Togliatti-i üzemében 70 ezer embert foglalkoztat, ezért a cég összeomlása az egész ország gazdaságára is negatív hatással lenne. Ez pedig -egyes vélemények szerint -a társadalmi feszültségek növekedéséhez is vezethetne.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?