Bekövetkezett, amire számítottunk - de még közel sincs vége!

Pénzcentrum
2006. június 28. 09:00

Bekövetkezett, amire számítani lehetett: ma nulla órától 5 Ft-tal emelkedett a 95-ös benzin, és 7 Ft-tal a gázolaj kiskereskedelmi ára. A drágulást a forint gyengesége hozta magával.

Bekövetkezett, amire számítani lehetett: ma nulla órától 5 Ft-tal emelkedett a 95-ös benzin, és 7 Ft-tal a gázolaj kiskereskedelmi ára. A drágulást a forint gyengesége hozta magával.

A holtankoljak.hu adatbázisának legfrissebb adatai szerint egy liter 95-ösért 281.00-304.90 forint közötti összeget kell fizetnünk. A gázolaj ára a hét forintos emelés után 269.90-290.90 forint között alakul.

A holtankoljak.hu információi szerint sok benzinkútnál a reggeli percekben vezetik át az üzemanyagok új árát.

Az áremelés hátterében két tényező áll. Egy hordó - körülbelül 160 liter - olaj már jó ideje nagyjából hetven dollárba kerül. Kétszázöt forintos dollár árfolyam mellett ez 14 350, kétszázhuszonkét forintos árfolyamon viszont már 15 540 forintos árat jelent. A jelenlegi üzemanyagár körülbelül 208-210 forintos dollár árfolyamot tükröz, az elmúlt hét átlagában pedig 217 forintos átlagszint alakult ki.

Ez a változás tükröződik ma reggeltől. Ezzel azonban nincs vége az üzemanyagár-emelkedésnek, mivel keddi információk szerint 20-ról 23 százalékra emelnék szeptembertől az általános forgalmi adó normál kulcsát. Ez alá tartoznak az üzemanyagok is. Mindez azt jelenti, hogy a háromszáz forintos benzinért ősztől akkor is több mint 307 forintot fizethetünk majd, ha közben nem változik az alapár.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?