9 °C Budapest
Chef adding the final flourish by adding some liquorice flavoured  parsley to the dish. The dish is, pan fried pink duck breast onto a bed of parsnip puree with seasonal autumn vegetables and berries. Colour, horizontal with some copy space, photographed on location in a restaurant on the island of Møn in Denmark.

Így ehetsz harmadáron Budapest legmenőbb éttermeiben: már elindult a roham!

2022. október 2. 15:31

11 napon át lehet a szokásos ár töredékéért enni az ország számos éttermében az Országos Étterem Héten 2022. október 6. és 16. között. Az eseményt azzal a céllal rendezik meg, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. A jelen körülmények között az éttermeknek nagyobb szükségük fizető vendégekre, mint valaha. 

Mindenki tisztában van a hazai vendéglátóhelyek szorongatott helyzetével, sorra csődölnek be az évtizedes múltra visszatekintő helyek, ebben az időszakban nagyobb szükségük van a vendégekre, mint valaha. Sokan az emelkedő költségeiket már nem merik további emelésekkel kompenzálni, hiszen akkor egyszerűen senki nem tér be hozzájuk. 

Van olyan étterem, amelynek havi 5 millió forinttal nőttek meg a költségeik, ezért nagyjából 20%-ot kellene emelni az áraikon, de nem mernek. Az étteremtulajdonosok igyekeznek minden lehetséges opción elgondolkodni. Hogy hosszútávon mi éri meg, még nem tudni. Legfőbb céljuk az, hogy a most következő bizonytalan időszakot a legkevesebb veszteséggel vészelhessék át.

Ebben segíthetnek most a vendégek nekik: 2022. október 6. és 16. között mintegy 130 étterem részvételével várja a vendégeket az Országos Étterem Hét. A programban 11 napon keresztül várják a vendégeket az éttermek 3 fogásos menüsorai, jellemzően az adott étterem repertoárja legjavát képviselve. A menüárak három kategóriába sorolhatók:

  • a vendéglátóhelyek egy része 4.900 Ft-tól,
  • a prémium kategória indulói 6.900 Ft-tól, míg
  • az exkluzív besorolású éttermek 9.900 Ft-tól kínálják a 3 fogást, szervízdíjjal együtt.

Az októberi eseményen az egész ország területéről 130 étterem vesz részt, a helyek limitáltak, ezért előzetes foglalás szükséges a szervezők honlapján. A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában, a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon, vagy más formában nem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm