Chef adding the final flourish by adding some liquorice flavoured  parsley to the dish. The dish is, pan fried pink duck breast onto a bed of parsnip puree with seasonal autumn vegetables and berries. Colour, horizontal with some copy space, photographed on location in a restaurant on the island of Møn in Denmark.

Így ehetsz harmadáron Budapest legmenőbb éttermeiben: már elindult a roham!

2022. október 2. 15:31

11 napon át lehet a szokásos ár töredékéért enni az ország számos éttermében az Országos Étterem Héten 2022. október 6. és 16. között. Az eseményt azzal a céllal rendezik meg, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. A jelen körülmények között az éttermeknek nagyobb szükségük fizető vendégekre, mint valaha. 

Mindenki tisztában van a hazai vendéglátóhelyek szorongatott helyzetével, sorra csődölnek be az évtizedes múltra visszatekintő helyek, ebben az időszakban nagyobb szükségük van a vendégekre, mint valaha. Sokan az emelkedő költségeiket már nem merik további emelésekkel kompenzálni, hiszen akkor egyszerűen senki nem tér be hozzájuk. 

Van olyan étterem, amelynek havi 5 millió forinttal nőttek meg a költségeik, ezért nagyjából 20%-ot kellene emelni az áraikon, de nem mernek. Az étteremtulajdonosok igyekeznek minden lehetséges opción elgondolkodni. Hogy hosszútávon mi éri meg, még nem tudni. Legfőbb céljuk az, hogy a most következő bizonytalan időszakot a legkevesebb veszteséggel vészelhessék át.

Ebben segíthetnek most a vendégek nekik: 2022. október 6. és 16. között mintegy 130 étterem részvételével várja a vendégeket az Országos Étterem Hét. A programban 11 napon keresztül várják a vendégeket az éttermek 3 fogásos menüsorai, jellemzően az adott étterem repertoárja legjavát képviselve. A menüárak három kategóriába sorolhatók:

  • a vendéglátóhelyek egy része 4.900 Ft-tól,
  • a prémium kategória indulói 6.900 Ft-tól, míg
  • az exkluzív besorolású éttermek 9.900 Ft-tól kínálják a 3 fogást, szervízdíjjal együtt.

Az októberi eseményen az egész ország területéről 130 étterem vesz részt, a helyek limitáltak, ezért előzetes foglalás szükséges a szervezők honlapján. A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában, a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon, vagy más formában nem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem