3 °C Budapest
Chef adding the final flourish by adding some liquorice flavoured  parsley to the dish. The dish is, pan fried pink duck breast onto a bed of parsnip puree with seasonal autumn vegetables and berries. Colour, horizontal with some copy space, photographed on location in a restaurant on the island of Møn in Denmark.

Így ehetsz harmadáron Budapest legmenőbb éttermeiben: már elindult a roham!

2022. október 2. 15:31

11 napon át lehet a szokásos ár töredékéért enni az ország számos éttermében az Országos Étterem Héten 2022. október 6. és 16. között. Az eseményt azzal a céllal rendezik meg, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. A jelen körülmények között az éttermeknek nagyobb szükségük fizető vendégekre, mint valaha. 

Mindenki tisztában van a hazai vendéglátóhelyek szorongatott helyzetével, sorra csődölnek be az évtizedes múltra visszatekintő helyek, ebben az időszakban nagyobb szükségük van a vendégekre, mint valaha. Sokan az emelkedő költségeiket már nem merik további emelésekkel kompenzálni, hiszen akkor egyszerűen senki nem tér be hozzájuk. 

Van olyan étterem, amelynek havi 5 millió forinttal nőttek meg a költségeik, ezért nagyjából 20%-ot kellene emelni az áraikon, de nem mernek. Az étteremtulajdonosok igyekeznek minden lehetséges opción elgondolkodni. Hogy hosszútávon mi éri meg, még nem tudni. Legfőbb céljuk az, hogy a most következő bizonytalan időszakot a legkevesebb veszteséggel vészelhessék át.

Ebben segíthetnek most a vendégek nekik: 2022. október 6. és 16. között mintegy 130 étterem részvételével várja a vendégeket az Országos Étterem Hét. A programban 11 napon keresztül várják a vendégeket az éttermek 3 fogásos menüsorai, jellemzően az adott étterem repertoárja legjavát képviselve. A menüárak három kategóriába sorolhatók:

  • a vendéglátóhelyek egy része 4.900 Ft-tól,
  • a prémium kategória indulói 6.900 Ft-tól, míg
  • az exkluzív besorolású éttermek 9.900 Ft-tól kínálják a 3 fogást, szervízdíjjal együtt.

Az októberi eseményen az egész ország területéről 130 étterem vesz részt, a helyek limitáltak, ezért előzetes foglalás szükséges a szervezők honlapján. A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában, a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon, vagy más formában nem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 47. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/47. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 48. héten 600 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?