24 °C Budapest
young woman watching the sea at sunset

Kifakadt Zimány Linda: egész élete munkája veszett most oda

2022. március 5. 17:04

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, az orosz-ukrán háború következményeként a Sberbank, azonnali hatállyal kivonulni kényszerült Európából, így a magyarországi egység is felszámolás alá került. Akik ott tartották a pénzüket, azokat az Országos Betétbiztosítási Alap 38 millió forintig kártalanítja. Így járt többek között Zimány Linda is, aki a sajtóhírek szerint ennél több pénzt is az orosz hátterű bankban parkoltaott.

Zimány Linda épp Miamiban tartózkodik, ott érte váratlanul a hír, hogy nem fér hozzá a Sberbanknál tartott pénzéhez. A bankkártyáit egyik napról a másikra zárolták, a szerdai posztja szerint egyetlen fillérje sem maradt. Bár a Betétbiztosítási Alap (OBA) 10 napon belül 100 ezer euróig kártalanít minden ügyfelet, akinek a jelenlegi árfolyam szerint a közel 38 millió forintnál több pénze volt a Sberbanknál, az az e feletti összeget nagy valószínűséggel elbukta.

Zimány Linda azt természetesen nem mondta meg, hogy pontosan mekkora összeget bukott, de a posztjából áradó elkeseredés és kilátástalanság arra utal, hogy több pénze volt a Sberbanknál, mint az OBA által garantált kártalanítási összeghatár. Linda úgy fogalmazott, az egész élete munkája veszett most oda - írja a Bors.

Zimány Lindán kívül nagyon sok ember került még bajba a magyar Sberbank végelszámolása miatt. A pénzintézet két nap alatt vált fizetésképtelenné, és bár 10 napon belül 100 ezer euróig kártalanít az OBA minden ügyfelet, akinek ennél több pénze volt, az nagy valószínűséggel elbukta a teljes megtakarítását. Minden Sbebankkkal kapcsolatos hírünket megtalálod ITT összegyűjtve! A legfontosabb tudnivalókat a Sberbank kivonulása kapcsán pedig alábbi ajánló dobozunkból is elérheted:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 20. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/20. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 21. héten már  1 milliárd 390 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?