21 °C Budapest

Országos riasztás van érvényben: többfelé leszakadhat az ég

2019. június 4. 09:30

Minden megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ugyanis előfordulhatnak heves zivatarok. Hideg egyébként nem lesz.

Kedden ismét napi menettel (reggel és délelőtt legkisebb, délután és kora este legnagyobb számban) alakulnak ki helyi, tehát góconként viszonylag kis területet érintő zivatarok az országban - legkisebb eséllyel nyugaton. Az OMSZ szerint a zivatarokat a villámtevékenység mellett rövid ideig intenzív eső (több mint 10 mm), szélerősödés (60-70 km/h), esetleg néhol kisméretű jég kísérheti.

Ezért a meteorológiai szolgálat minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki, a kedd reggeli állapotok szerint egészen csütörtökig.

Egyébként kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Főként a délutáni, kora esti órákban többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán derült és erősebben felhős területek egyaránt lehetnek. Egyre kevesebb helyen várható zápor, zivatar. A légmozgás mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban átmeneti szélerősödés előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban általában 12 és 17 fok között alakul. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Csütörtökön a délies szél többfelé élénk lesz, zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul majd.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem