-2 °C Budapest

Egyre több magyar lakik bérlakásban

2017. április 3. 09:00

Kismértékben ugyan, de nő a bérlakásban élők száma Magyarországon. Ugyanakkor más kelet-közép-európai országokhoz hasonlóan nálunk is jellemző, hogy a lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él - írja a Magyar Idők.


A magyarok 86,3 százaléka saját tulajdonú lakásában, 13,7 százaléka pedig bérlakásban él - írja a Magyar Idők az Eurostat lakásstatisztikai jelentésére hivatkozva, amely a 2015-ös adatokat dolgozta föl.

A cikk szerint nő a bérlők aránya hazánkban, hiszen egy évvel korábban még alig 11 százaléknyian laktak bérleményben. A Központi Statisztikai Hivatal "Miből élünk?" címmel megjelentetett kiadványa szerint a bérelt lakásban élők aránya Budapesten és a megyeszékhelyeken meghaladja a 15 százalékot, más városokban viszont csak 9, a köz¬ségekben pedig alig 4 százaléknyian vannak.

Magyarország egyébként európai összevetésben az élbolyban van a saját lakástulajdont illetően, csupán Románia, Horvátország, Litvánia és Szlovákia előzi meg. A kelet-közép-európai régió országaiban jellemzően sokkal kisebb a bérlakásban élők aránya, mint a nyugati tagállamokban. Noha a bérlők aránya sehol nem haladja meg a saját lakásukban élőkét, Németországban például 48 százaléknyian bérlakásban élnek.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?