Botrány: 65 milliós luxuslakást kapott harmadáron az államtitkár

Magyar Nemzet2011. február 24. 09:02

A Honvédelmi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára úgy vásárolhatta meg 2006-ban az általa bérelt lakást 22 millió forintért, hogy azt a tárca egy évvel korábban még 65 millió forintért vette meg, kifejezetten Fapál László számára - írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került levél szerint, melyet Hende Csaba jelenlegi honvédelmi miniszter írt Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak kiderül, hogy a volt államtitkár 2006 nyarán úgy jutott a 146 négyzetméteres, négy és fél szobás, összkomfortos zuglói lakás, valamint a hozzá tartozó garázs és tároló tulajdonjogához, hogy egy évvel korábban a minisztérium még közel háromszor annyit fizetett érte.

A lap szerint az államtitkár az akkori honvédelmi miniszter engedélyével vásárolta meg a szolgálati lakást áron alul, és különböző rendkívüli miniszteri és helyettes államtitkári engedélyek is születtek, amelyek elhárították ennek jogi akadályait is.

Nem volt kizáró ok, hogy az államtitkár 1988-ban hadnagyként már kapott bérleményként egy 73 négyzetméteres szolgálati lakást Kőbányán, amit tíz évvel később potom 1,37 millió forintért vásárolhatott meg a minisztériumtól. 2001-ben hárommillió forint munkáltatói kölcsönt kapott a táborfalvai villájának építéséhez, amiből a szolgálati jogviszonya alatt negyedmilliót el is engedtek.

A minisztérium jogászai jelenleg vizsgálják, indokolt-e e büntetőfeljelentés megtétele - írta az eset kapcsán levelében Hende Csaba, honvédelmi miniszter. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ugyanakkor hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
hende csaba,