15 °C Budapest

Hogy került nem ivóvíz a csapba?

Pénzcentrum
2010. július 21. 09:32

Tegnap ivásra, főzésre, csecsemők fürdetésére alkalmatlan víz került a győri lakópart ivóvízhálózatába. A helyi vízszolgáltató szerint nem ő a hibás, a lakópark üzemeltetője a felelős - írja a Népszabadság.

A győri Móricz Zsigmond rakparton épült Dunapart Rezidencia Társasház kedden az ÁNTSZ által küldött lajtos kocsiból jutott ivóvízhez, miután a tisztiorvosi szolgálat laborvizsgálatai szerint három épület lakásaiban a csapokból folyó víz alkalmatlan ivásra, főzésre és a csecsemők fürdetésére.

A térség vízszolgáltatója, a Pannon-Víz Zrt. azt állíttja: ő egészséges ivóvizet küld a társasházig, onnan azonban az már saját, belső rendszeren jut el a lakásokba.

A Dunapart Rezidenciában hónapokkal ezelőtt mérgesedett el az üzemeltető és a lakók egy részének a viszonya. A társasházban a vizet, illetve a távhőt adó közüzemi szolgáltatók csak az ingatlan határáig illetékesek. onnan már a Dunapart Rezidencia Kft. szolgáltat, a lakók egy része szerint sokkal drágábban, mintha ők közvetlenül vehetnék a vizet vagy a hőt. A lakók egy része ezért egy ideje csak annyit fizetett, amennyit a városi és a regionális közszolgáltatók tarifáinak ismeretében indokoltnak tartottak, mások nem fizettek semmit, mondván, nekik tartozik az üzemeltető.

Az üzemeltető nemrég néhány lakót kizárt az ivóvíz-szolgáltatásból. Az érintettek önbíráskodás miatt akkor feljelentést tettek. Ezek után került be állítólag egy, a Dunába fúrt kútból az ivásra alkalmatlan víz.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az üzemeltető szerint a lakók igyekeznek őt lehetetlen helyzetbe hozni, és maguk "machinálták" meg a rendszert.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?