Sosem találnád ki, hol fizetjük a legmagasabb vízdíjat...

Pénzcentrum
2010. május 6. 14:32

Az ország nagyvárosai között jelentősek a különbségek - a víz- és csatornadíjakban is: a legkevesebbet, 513 forintot Debrecenben, a legtöbbet a baranyai megyeszékhelyen kell fizetni: Pécsett köbméterenként 686 forintba kerül a víz- és a szennyvízelvezetés díja.

Papp Mária, a Magyar Víziközmű Szövetség titkára a delmagyar.hu-nak elmondta: azért vannak jelentős különbségek az ország egyes pontjainak vízdíjai között, mert nem mindegy, milyen mélyről hozzák fel a vizet, milyen távolságra vezetik el, mennyire elavult vagy modern a hálózat és a szennyvíztisztító, és hogy ki üzemelteti.

Víz-és csatornadíjak Magyarország nagyvárosaiban(Forrás: delmagyar.hu)


A nagyobb városokban általában alacsonyabbak a tarifák, mivel több lakosra oszlanak el az állandó költségek. Ha ritkábban lakott és nagy kiterjedésű a település - hosszú a vezeték -, akkor magasabb víz- és csatornadíjakkal kell számolni. A szennyvízelvezetés mindenütt drágább, mint az ivóvíz.

A delmagyar.hu által megkérdezett szakértők szerint ha a települések az összes uniós kötelezettséget bevezetik 2012-ig, tovább drágulhatnak a tarifák.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?