29 °C Budapest

Problémás bérlők: az áramkommandó után itt a lakásellenőrzési csoport

2010. március 3. 07:02

A szociális bérlakások körüli problémák visszaszorítása érdekében lakásellenőrzési csoportot állított fel Mosonmagyaróvár képviselő-testülete. A városban sok olyan bérlő van, aki nem rendeltetésszerűen használja az ingatlant, amivel nagymértékben károsítják az önkormányzati vagyont.

A bérlakás-kommandó évente kétszer (tavasszal és ősszel) végez majd ellenőrzéseket, emellett az év többi szakaszában eseti jelleggel is meglephetik a bérlőket. Az intézkedéstől az igazgatási osztály és a lakások kezelését végző cég terheinek csökkenését várják.

A legtöbb lakó egyáltalán nem végzi el a szükséges karbantartásokat, de gyakran érkezik panasz az épületek többi lakójától is, akiknek rendszeresen megkeserítik az életét.

A helyi szociális bizottság vezetője szerint a csoportot hosszú távon akkor érdemes fenntartaniuk, ha jogkörük is lesz hatékonyan fellépni a renitens bérlőkkel szemben.

Egy szocialista képviselő kifogásolta, hogy a kisebbségek közül csupán a cigány önkormányzat tagja vesz részt a csoportban, mivel így úgy tűnhet, mintha ellenük jött volna létre ez a szervezet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A város polgármestere hangsúlyozta, hogy nem ellenük hozták létre a csoportot, bár a szociális bérlakások igénybe vevőinek jelentős része ehhez a kisebbséghez tartozik.

Megbuherált villanyóra, kampós vezeték! Így lopják az áramot - képek

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?