28 °C Budapest

Szocpol nincs, a hitelcsalás lett az új sláger

Pénzcentrum
2009. szeptember 21. 09:47

2009 nyarán megszüntették a lakásépítési kedvezményt (közismertebb nevén a szocpolt), de ez nem jelenti azt, hogy az erre szakosodó bűnözői csoportok felfüggesztették volna tevékenységüket. A szocpolcsalások után egyre több hitelcsalás gyanús esetre derül fény, különösen a támogatásokkal való visszaélésekről elhíresült térségekben - írja a Magyar Hírlap.

A lap szerint a lakásépítéshez felvehető támogatások helyett újabban arra kényszerítik a tehermentes ingatlannal rendelkező, rossz anyagi helyzetű embereket, hogy vegyenek fel jelzáloghitelt egyetlen megmaradt vagyontárgyukra, a sok esetben rozoga házukra.

464 millió forintos szocpolcsalás a Taktaközben - képek

A banktól a pénz nagyobbik része az ügylet "közvetítőjéhez" kerül. A legtöbb esetben segélyen élő adósok képtelenek visszafizetni a havi részleteket, így hamarosan az uzsorások kölcsönére kényszerülnek. A forgatókönyv innen kezdve már ismert, a havi 50-100 %-os kamattól rövid időn belül padlóra kerül az adós, az ingatlan pedig az uzsorásé lesz.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm