15 °C Budapest

Sokat vár a piac a 15. Lakásvásártól

2009. augusztus 19. 19:02

Nyáron általában sem muzsikál túl jól a lakáspiac, idén azonban még az átlagosnál is siralmasabb volt a forgalom. Ezért ismét sokan várják, hogy akárcsak elmúlt tavasszal, most ősszel is újabb lendületet adjon a piacnak a szeptember 25-én kezdődő Budapesti Lakásvásár, melyet a szokott helyen, a Syma Sport- és Rendezvényközpont nagycsarnokában tartanak, immár 15. alkalommal.

Egyelőre úgy tűnik, hogy időarányosan nincs jelentős visszaesés a szeptemberi Lakásvásárra jelentkező cégek számában - mondta Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezető igazgatója. Már tavasszal, a válság kirobbanása után bő félévvel is látszott, hogy a jól bejáratott rendezvényen az ingatlanpiac kínálati oldala, a bankok és egyéb kapcsolódó szolgáltatást végző vállalkozások nem akarnak lemaradni a magyar lakáspiac legnagyobb seregszemléjéről. Borsi István kiemelte, persze a válság mindenhol érezteti a hatását, de aki a piacon maradást választja, az nem zárkózhat el a potenciális vevőjelöltektől, még ha esetleg kevesebb is van belőlük, mint korábban.

Külön hangsúlyt ad az őszi Lakásvásárnak, hogy októberben indul az új támogatott hitelprogram, mely a korábbiakhoz hasonló kamattámogatást nyújt a fiataloknak a forinthitelekhez, attól függő mértékben, hogy hány gyermekük van. Ez egy olyan kapaszkodó a mostani helyzetben, amit a vásárlóknak és a fejlesztőknek ki kell használniuk!

Ingatlanos szervezetek tagjainak, a Lakásvásár kiállítóinak és a sajtó képviselőinek ingyenes konferenciát tartanak a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban a Lakásvásár nyitónapján, a Magyar Ingatlanszövetséggel közös szervezésben.

Az előadók között lesz az Amerikai Ingatlanszövetség (NAR) elnöke, Belton E. Jennings, az Orosz Ingatlanszövetség alelnöke, egyben a FIABCI ENSZ megbízottja, Alexander Romanenko, valamint Marco Chen, a Beijing Real Estate Law Society vezetője Kínából. Magyarországot a hazai ingatlanszakma vezetőin túl szakpolitikusok képviselik majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előadások elsősorban a válságból való kilábalás, a nemzetközi ingatlanos tendenciák és a magyarországi piaci helyzet, jogszabályi változások témáit érinti (Forrás: Origoingatlan).

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17