19 °C Budapest

Sokat vár a piac a 15. Lakásvásártól

2009. augusztus 19. 19:02

Nyáron általában sem muzsikál túl jól a lakáspiac, idén azonban még az átlagosnál is siralmasabb volt a forgalom. Ezért ismét sokan várják, hogy akárcsak elmúlt tavasszal, most ősszel is újabb lendületet adjon a piacnak a szeptember 25-én kezdődő Budapesti Lakásvásár, melyet a szokott helyen, a Syma Sport- és Rendezvényközpont nagycsarnokában tartanak, immár 15. alkalommal.

Egyelőre úgy tűnik, hogy időarányosan nincs jelentős visszaesés a szeptemberi Lakásvásárra jelentkező cégek számában - mondta Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezető igazgatója. Már tavasszal, a válság kirobbanása után bő félévvel is látszott, hogy a jól bejáratott rendezvényen az ingatlanpiac kínálati oldala, a bankok és egyéb kapcsolódó szolgáltatást végző vállalkozások nem akarnak lemaradni a magyar lakáspiac legnagyobb seregszemléjéről. Borsi István kiemelte, persze a válság mindenhol érezteti a hatását, de aki a piacon maradást választja, az nem zárkózhat el a potenciális vevőjelöltektől, még ha esetleg kevesebb is van belőlük, mint korábban.

Külön hangsúlyt ad az őszi Lakásvásárnak, hogy októberben indul az új támogatott hitelprogram, mely a korábbiakhoz hasonló kamattámogatást nyújt a fiataloknak a forinthitelekhez, attól függő mértékben, hogy hány gyermekük van. Ez egy olyan kapaszkodó a mostani helyzetben, amit a vásárlóknak és a fejlesztőknek ki kell használniuk!

Ingatlanos szervezetek tagjainak, a Lakásvásár kiállítóinak és a sajtó képviselőinek ingyenes konferenciát tartanak a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban a Lakásvásár nyitónapján, a Magyar Ingatlanszövetséggel közös szervezésben.

Az előadók között lesz az Amerikai Ingatlanszövetség (NAR) elnöke, Belton E. Jennings, az Orosz Ingatlanszövetség alelnöke, egyben a FIABCI ENSZ megbízottja, Alexander Romanenko, valamint Marco Chen, a Beijing Real Estate Law Society vezetője Kínából. Magyarországot a hazai ingatlanszakma vezetőin túl szakpolitikusok képviselik majd.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az előadások elsősorban a válságból való kilábalás, a nemzetközi ingatlanos tendenciák és a magyarországi piaci helyzet, jogszabályi változások témáit érinti (Forrás: Origoingatlan).

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55