1 °C Budapest

Sokat vár a piac a 15. Lakásvásártól

2009. augusztus 19. 19:02

Nyáron általában sem muzsikál túl jól a lakáspiac, idén azonban még az átlagosnál is siralmasabb volt a forgalom. Ezért ismét sokan várják, hogy akárcsak elmúlt tavasszal, most ősszel is újabb lendületet adjon a piacnak a szeptember 25-én kezdődő Budapesti Lakásvásár, melyet a szokott helyen, a Syma Sport- és Rendezvényközpont nagycsarnokában tartanak, immár 15. alkalommal.

Egyelőre úgy tűnik, hogy időarányosan nincs jelentős visszaesés a szeptemberi Lakásvásárra jelentkező cégek számában - mondta Borsi István, a Lakásvásár Kft. ügyvezető igazgatója. Már tavasszal, a válság kirobbanása után bő félévvel is látszott, hogy a jól bejáratott rendezvényen az ingatlanpiac kínálati oldala, a bankok és egyéb kapcsolódó szolgáltatást végző vállalkozások nem akarnak lemaradni a magyar lakáspiac legnagyobb seregszemléjéről. Borsi István kiemelte, persze a válság mindenhol érezteti a hatását, de aki a piacon maradást választja, az nem zárkózhat el a potenciális vevőjelöltektől, még ha esetleg kevesebb is van belőlük, mint korábban.

Külön hangsúlyt ad az őszi Lakásvásárnak, hogy októberben indul az új támogatott hitelprogram, mely a korábbiakhoz hasonló kamattámogatást nyújt a fiataloknak a forinthitelekhez, attól függő mértékben, hogy hány gyermekük van. Ez egy olyan kapaszkodó a mostani helyzetben, amit a vásárlóknak és a fejlesztőknek ki kell használniuk!

Ingatlanos szervezetek tagjainak, a Lakásvásár kiállítóinak és a sajtó képviselőinek ingyenes konferenciát tartanak a Syma Sport- és Rendezvénycsarnokban a Lakásvásár nyitónapján, a Magyar Ingatlanszövetséggel közös szervezésben.

Az előadók között lesz az Amerikai Ingatlanszövetség (NAR) elnöke, Belton E. Jennings, az Orosz Ingatlanszövetség alelnöke, egyben a FIABCI ENSZ megbízottja, Alexander Romanenko, valamint Marco Chen, a Beijing Real Estate Law Society vezetője Kínából. Magyarországot a hazai ingatlanszakma vezetőin túl szakpolitikusok képviselik majd.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az előadások elsősorban a válságból való kilábalás, a nemzetközi ingatlanos tendenciák és a magyarországi piaci helyzet, jogszabályi változások témáit érinti (Forrás: Origoingatlan).

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm