14 °C Budapest

Látvány vagy fényűzés - Mennyibe kerül Budapest díszvilágítása?

Pénzcentrum
2005. december 2. 10:39

Budapest karácsonyi hangulatát idén 2 millió égő fogja megteremteni egészen január 6-áig.

Budapest karácsonyi hangulatát idén 2 millió égő fogja megteremteni egészen január 6-áig.

Tegnap Demszky Gábor gyújtotta meg jelképesen az első lámpát, majd ezután harangok, angyalkák, karácsonyfák és hópelyhek borultak fénybe az Andrási úton, a Vörösmarty-téren és a Váci utcán, illetve a Batthyány téren – írja a Népszabadság.

A mai napon a Nagykörút egy részé fognak csak hasonlóan kigyulladni a fények, miután a Szent-István körút lipótvárosi oldalának kivilágítására nem jutott elegendő pénz. Az V. kerület így is 8 millió forintot költött más fertályain a fényárra, a körút kivilágítása további 8 milliót vonna el. Ugyanígy Ferencváros is úgy döntött, hogy idén is csak a Ráday utcát díszíti fel, ugyanis a Ferenc-körutat ennek csak többszöröséért lehetne. A pikantériája a dolognak, hogy a körút amúgy fővárosi tulajdon, így inkább a fővárosi önkormányzat lenne a világításért felelős.
Mint azt a napilap a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft-től megtudta, a 2 millió fénypont mindegy 200 millió forintjába kerül a fővárosi és a kerületi önkormányzatoknak.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm