Ezért örülhetnek a kismamák az új babakötvénynek

Pénzcentrum
2013. december 2. 15:35

Éves infláció felett 3 százalékkal magasabb kamatot fizet a mától megvásárolható megújult Babakötvény. Ezzel a kiemelkedő kamattal biztos alapot adhat a gyereknek 18 éves korára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új Babakötvényt minden 2014. január 31. napjáig született gyerek részére köthetünk, a tőkéhez és a kamatokhoz a kedvezményezett a 18. születésnapja után férhet hozzá. A már megszületett csemeték esetén csak annyi a kitétel, hogy 3 évig mindenképp a kincstárnál kell tartani a pénzünk.

Az újszülötteknek jár egy kezdő 42 500 forintos állami támogatás, amin felül maximum évi 6 ezer forint erejéig a további befizetések 10 százalékát is jóváírják a számlán. Az állami támogatások maximalizálásához tehát 60 ezer forintot kell a számlára utalni.


Ha a maximális állami támogatásra hajtunk, akkor tehát havi legalább 5 ezer forintot kell félretennünk. A fenti ábrán jól látszik, hogy ez több százezer plusz megtakarítást jelent egy hasonló hozamú egyszerű betéthez képest. És hol találunk ma már 5 százalékos kamattal betétet? Ráadásul a Babakötvény mindenképpen kamatadómentes megtakarítás. A betétek esetén a TBSZ nyújt hasonló kedvezményt.

Ha csak a kezdeti 42 500 forintot hagyjuk a Start-számlán és nem fizetünk be többet, akkor is 5 százalékos hozamot feltételezve 19 év után több mint 100 ezer forintra számíthatunk. De a lényeg az, hogy mindenképp az infláció fölötti hozamra számíthatunk, ezért, amit ma megvehetnénk a gyerek azt ő is megtudja majd 2032-ben!

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?