27 °C Budapest

Bankpánik: tízezrek menekítik a pénzüket

Pénzcentrum
2011. december 14. 17:36

Aki vasárnap bankautomatából szeretett volna pénzt felvenni Lettországban, nagy valószínűséggel késve érkezett egy Twitter-bejegyzés miatt.

Kiürítették a lettek a hétvégén a bankautomatákat attól való félelmükben, hogy az ország bankjai a fizetésképtelenség határán állnak. A lett pénzügyi szektorban magas a skandináv pénzintézetek aránya, így a pletykák leginkább a Swedbankot és más, Lettországban aktív bankokat érintettek.

A német lap beszámolója szerint a bank közel 234 automatájának 15%-a nem adott ki készpénzt vasárnap. A hír, miszerint a bank rossz állapotban van, egy Twitter-bejegyzés révén terjedt el, aztán ezt a társaság egyik szóvivője azonnal cáfolni is igyekezett, mondván, helyzetük több mint szilárd.

A lett bankfelügyelet felhívta az ügyfelek figyelmét, hogy a hír teljességgel megalapozatlan volt, és alaptalanok a pénzintézet pénzügyi helyzetével kapcsolatos aggodalmak, ugyanis a Swedbank Európa egyik legjobban tőkésített hitelintézete.

A lettek nem véletlenül fogékonyak a bankok problémáival kapcsolatos hírekre. Legutóbb a Bank Latvijas Krajbankának a litván anyabankjánál támadt visszaélések miatt akadtak problémái, 2008-ban pedig a Parex Bank összeomlását követően fordult az IMF-hez és az EU-hoz segítségért a balti ország.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A mostanihoz hasonló eset 2009 októberében Hollandiában is előfordult, ekkor az ügyfelek egy része a Twitteren terjesztett üzenetekkel sikeresen elérte, hogy megrohanjanak egy bankot a betétesei, melyet aztán az államnak kellett megsegítenie.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 14:32
A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei, köztük az IAB, a MEME és az MLE is arra figyelmeztetnek...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?