17 °C Budapest

Figyelem: fontos változás a CIB fiókokban

2011. március 8. 13:32

Az utóbbi évek gazdasági történései rávilágítottak arra, hogy milyen fontos a pénzügyi tanácsadás, mielőtt a befektetéseinkről vagy hitelfelvételeinkről döntenénk. A banki forgalomtorlódás azonban nem kedvez az ügyfél és az ügyintéző közti nyugodt megbeszélésnek, noha erre nagy szükség lenne.

"A bankválasztásnál a megfelelő termékválaszték és ár mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap az ügyfelek kényelme és komfortérzete, legalábbis ez derül ki a CIB Bank időről időre elvégzett ügyfél-elégedettségi felméréseiből" - tudtuk meg Horváth Krisztiántól, a pénzintézet retail üzletág vezetőjétől. " Biztos vagyok benne, hogy a mit és mennyiért mellett a jövőben a pénzügyi szolgáltatások minőségén is nagyon sok fog múlni kezdve az ügyintéző szakértelmétől és kedvességétől a gyorsaságon át az egyéb kényelmi szempontokig".

A személyes tanácsadás megnövekedett szerepe rávilágított arra, hogy a bankfiókok forgalmának optimalizálása - a kényelmi szempontokon túl is - fontos tényező. A komplexebb szolgáltatások vonatkozásában, mint a megtakarítások, befektetések vagy a hiteligénylések, hitelügyletek kezelése, valamint a körültekintő bankszámla választás, az ügyintéző és ügyfél számára elegendő idő kell, hogy rendelkezésre álljon az igények és lehetőségek, valamint a felmerülő kérdések tisztázására.

Léteznek ugyan olyan megoldások, amelyek fiókforgalmi előrejelzéssel igyekeznek hozzásegíteni az ügyfeleket a nyugodt, várakozás nélküli banki ügyintézéshez. Az eddig bevezetett forgalom előrejelzési megoldások azonban egész fiókhálózatra szólnak, és nem mutatják az egy napon belül történő forgalmi helyzet változásait. A CIB Bank tavaly kísérleti jelleggel 11 fiókra kiterjedően indított tesztkutatásának eredményei ugyanakkor azt mutatják, hogy az ügyfelek egyrészt igénylik azokat az információkat, amelyekkel jobban tudják tervezni, hogy a nap mely szakában ideális számukra egy adott fiók felkeresése, másrészt hangsúlyos igény mutatkozott az előzetes időpontfoglalásra is.

Fontos tanulsága volt a tesztnek, hogy az ügyfelek az időpontfoglalást nem csupán az interneten, de telefonon keresztül is szívesen igénybe veszik, így ezt a lehetőséget a bank a nap 24 órájában a nonstop telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is elérhetővé tette. A bankfiókokban és a társaság honlapján is megtekinthető ügyfélforgalmi naptárak pedig - melyek tulajdonképpen az elmúlt időszak regisztrált adatain alapuló forgalmi előrejelzések - valamennyi fiókra külön-külön adják meg az adott bankfiók várható forgalmát, s napon belüli bontásban.

A kutatás során az az ügyféligény is megfogalmazódott, hogy gyakran kerülhetünk olyan váratlan helyzetbe, amikor gyorsan kell tájékozódni, hogy hol található a közelben bankfiók vagy bankautomata. A GPS-szel rendelkező autósok ezt a pénzintézet honlapjáról letölthető adatbázissal ismeretlen helyen is azonnal megtudhatják.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindezek az igények manapság már olyan alapvető kényelmi elvárások, amelyekhez igazodnunk kell, így a szolgáltatást a sikeres tesztprogramot követően az egész, csaknem 150 fiókból álló hálózatra kiterjeszttettük - tette hozzá Horváth Krisztián.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?