Őrület! Oda lett a bizalmatlan nyugdíjas minden készpénze

2010. november 28. 16:02

Elég volt egyetlen rossz mozdulat, egy apró figyelmetlenség és semmivé lett negyven év megtakarítása. Egy 68 éves, a bankokkal szemben erős bizalmatlanságot tápláló brit nyugdíjas nem kevesebb, mint 80 ezer fontot bukott el úgy, hogy mindig magánál tartotta több évtizedes megtakarítását, ám egy alkalommal - amíg a zárral bíbelődött - a kocsija tetejére tette a pénzes-zacskót, amit ottfelejtett, majd elhajtott.

Az Essex-i férfi a nyugdíja mellett a mai napig rendszeresen dolgozik, mint karosszéria-lakatos és autófényező. A bankok iránt bizalmatlan úr mindig magánál tartotta a negyven év alatt összespórolt pénzét. Korábban az ágyában tartotta a megtakarítását, de mióta a házőrző kutyája az égi vadászmezőkön csahol, inkább viszi magával a készpénzt, bárhová megy.

Aznap reggel 6.20-kor indult munkába, de nem nyílt elsőre az autózár, ezért a kocsi tetejére tette a pénzes-zacskót, amíg a nyitással bíbelődött. A pénzt a kocsi tetején felejtette, majd elhajtott. Szerencsétlenségére csak délben vette észre, hogy eltűnt a pénz, bár azonnal hazament és az unokája segítségével kétségbeesett keresésbe kezdett a környéken, csak néhány széttépett és üresen az utcán heverő zacskóra bukkant.

Forrás: Daily Mail


"Negyven éve spórolok, eddig körülbelül nyolcvanezer fontot sikerült összerakni és most minden odalett. Nem bízok a bankokban, ezért inkább magamnál tartom a pénzem. Otthon a hálószobába van egy rejtekhelyem, de ha kimozdulok, akkor mindig viszem magammal. A munkahelyemen csak pár méter választ el az autómtól, így mindig rajta tarthattam a szemem. Aznap reggel végzetes hibát követtem el. Azzal, hogy az autóm tetején felejtettem a pénzt, gyakorlatilag nincstelenné tettem saját magam" - mondta a neve elhallgatását kérő idős férfi.

A rendőrség röviden kommentálta az esetet, bár nyomozást indítottak az ügyben, nem győzik figyelmeztetni az embereket, hogy a saját biztonságuk érdekében inkább a bankban tartsák a megtakarításaikat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?