14 °C Budapest

Őrület! Oda lett a bizalmatlan nyugdíjas minden készpénze

2010. november 28. 16:02

Elég volt egyetlen rossz mozdulat, egy apró figyelmetlenség és semmivé lett negyven év megtakarítása. Egy 68 éves, a bankokkal szemben erős bizalmatlanságot tápláló brit nyugdíjas nem kevesebb, mint 80 ezer fontot bukott el úgy, hogy mindig magánál tartotta több évtizedes megtakarítását, ám egy alkalommal - amíg a zárral bíbelődött - a kocsija tetejére tette a pénzes-zacskót, amit ottfelejtett, majd elhajtott.

Az Essex-i férfi a nyugdíja mellett a mai napig rendszeresen dolgozik, mint karosszéria-lakatos és autófényező. A bankok iránt bizalmatlan úr mindig magánál tartotta a negyven év alatt összespórolt pénzét. Korábban az ágyában tartotta a megtakarítását, de mióta a házőrző kutyája az égi vadászmezőkön csahol, inkább viszi magával a készpénzt, bárhová megy.

Aznap reggel 6.20-kor indult munkába, de nem nyílt elsőre az autózár, ezért a kocsi tetejére tette a pénzes-zacskót, amíg a nyitással bíbelődött. A pénzt a kocsi tetején felejtette, majd elhajtott. Szerencsétlenségére csak délben vette észre, hogy eltűnt a pénz, bár azonnal hazament és az unokája segítségével kétségbeesett keresésbe kezdett a környéken, csak néhány széttépett és üresen az utcán heverő zacskóra bukkant.

Forrás: Daily Mail


"Negyven éve spórolok, eddig körülbelül nyolcvanezer fontot sikerült összerakni és most minden odalett. Nem bízok a bankokban, ezért inkább magamnál tartom a pénzem. Otthon a hálószobába van egy rejtekhelyem, de ha kimozdulok, akkor mindig viszem magammal. A munkahelyemen csak pár méter választ el az autómtól, így mindig rajta tarthattam a szemem. Aznap reggel végzetes hibát követtem el. Azzal, hogy az autóm tetején felejtettem a pénzt, gyakorlatilag nincstelenné tettem saját magam" - mondta a neve elhallgatását kérő idős férfi.

A rendőrség röviden kommentálta az esetet, bár nyomozást indítottak az ügyben, nem győzik figyelmeztetni az embereket, hogy a saját biztonságuk érdekében inkább a bankban tartsák a megtakarításaikat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20