Leragasztott pénztárcák - spórolj Te is Görög Zitával

Pénzcentrum2010. november 24. 09:47

Miközben már minden ötödik magyar szegénységben él és egyre inkább leszakadónak tekinthető, hazánkban tovább fokozódnak a túlfogyasztás és a "rosszfogyasztás" tünetei. A Tudatos Vásárlók Egyesülete idén is megtartja "Ne Vásárolj Semmit!" napi fogyasztói böjtjét. A karácsonyi nagybevásárlás előtt arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a fogyasztás nem egyenlő a boldogsággal.

A "Ne vásárolj semmit!" napi akcióhoz csatlakozott a felelős és környezettudatos fogyasztás elkötelezett híve, Görög Zita is.


Görög Zita

Az utcai demonstráció alkalmával az ismert média személyiség saját stílusában szólítja meg a vásárlóközönséget Budapest forgalmas terén. Felhívja a járókelők és a vásárolni indulók figyelmét arra, hogy ezen a napon próbáljanak meg vásárlási szünetet tartani, s hogy a közelgő karácsonyi ünnepekben is fontolják meg kiadásaikat.

A karácsonykor - illetve egész évben is - kényszerből, vagy szórakozásból megvásárolt termékek nyersanyag- és energiaigénye, a csomagolásukkal keletkező szemét, valamint a szállításukkal kibocsátott káros anyag mértéke mára az ökológiai rendszerünk első számú ellensége.

Az érdeklődők ezúttal sajátos módon csatlakozhatnak a felhíváshoz: Zita leragasztja a pénztárcájukat az erre az alkalomra készített pénztárca zárjeggyel. Az egyesület mindenkit vár pénteken 13 és 14 óra között a Vörösmarty térre, ahol a csatlakozók a vásárlási dömping elleni tiltakozásul leragasztathatják pénztárcájukat.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék:
ne vásárolj semmit nap,