Megalakult az első közösségi bank Magyarországon!

2010. április 29. 11:02

Megalakult hazánk első közösségi bankja, a MagNet Magyar Közösségi Bank, amely a fenntartható fejlődés és az üzleti etika elveire alapozza tevékenységét.

Mint az a mai sajtótájékoztatón elhangzott, az alternatív banki gondolkodásmód évről-évre egyre több egyéni és vállalati ügyfelet vonz, ebbe a piaci szegmensbe kíván betörni a HBW Express Bank átalakulásával létrejött MaGNet Magyar Közösségi Bank.

A bank termékei között megtalálható olyan betét, amelynek tulajdonosa kiválaszthatja, hogy melyik a fenntartható fejlődéshez tartozó célt támogatja, a bank kizárólag oda helyez ki hitelt. Egy másik betét esetében az ügyfél eldöntheti hogy pénzéből a bank mely magyarországi vállalkozások projektjeihez nyújtson hitelt.

A MagNet Magyar Közösségi Bank folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit arról, hogy a bank elért nyereségéből mennyit köszönhet az adott ügyfélnek (pl. betétje révén vagy számlavezetésével).

A nyilvánosságra hozott éves nyereség 10%-áról az ügyfelek dönthetik el, hogy mely civil szervezetek kapják.

A MagNet Magyar Közösségi Bank igazgatóságának elnöke, Fáy Zsolt a mai sajtóbejelentés kapcsán elmondta: "Mindenképp új útra akartunk lépni működésünket tekintve. A dolgozók bevonásával a közösségi banki szemlélet mellett köteleztük el magunkat, és reméljük, hogy Magyarországon is sikerül meghonosítanunk ezt az új banki gondolkodásmódot. Bízunk a kedvező fogadtatásban, már csak azért is, mert hazánkban ez a fajta bankolás az itthon ismert, hagyományos banki szolgáltatásokkal összevetve versenyképes és nyugat-európai viszonylatban is olcsóbb. Víziónk egyben annak felismerése is, hogy a közösségi bank segítségével a fogyasztók és a termelők együtt teremtik meg a fenntartható gazdasági fejlődés alapjait - ezért is kell az átláthatóság. Ugyanis a szereplők egymásra vannak utalva."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Salamon János, a bank vezérigazgatója hozzátette: "Célunk az, hogy termékeinkkel mind a lakossági ügyfelek, mind az üzleti szereplők igényeinek megfeleljünk. Alapvető stratégiai célunk a pénzügyi forrást kereső hazai vállalkozások megszólítása és hogy meggyőzzük őket arról, hogy érdemes és kifizetődő a fenntartható fejlődés és az etikus működés szempontjait szem előtt tartó pénzügyi szolgáltatásokat választani. Úgy gondoljuk, hogy szolgáltatásainkkal és termékeinkkel szemben nincsenek reális ellenérvek, csak előnyök."

Portfolio.hu Jelzáloghitelezés és Lakásfinanszírozás Magyarországon Konferencia 2010

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25