Mennyit kaszáltak a tőzsdén a magyar politikusok? Íme a számok!

2010. március 20. 09:00

A tavalyi év végén több részvényt tartottak a parlamenti képviselők értékpapírjaik között, mint a beiktatásukkor. A legnépszerűbb papír az OTP volt, de a legnagyobbat a Gazprom részvényein nyerte egy kormánypárti politikus. A tőzsdén befektető politikusok aránya továbbra is egyharmadra tehető, de az összetételük jelentősen változott - derül ki a HVG összeállításából.


Laboda Gábor szocialista képviselő töretlenül hisz az orosz Gazpromban. A négy évvel ezelőtti parlamenti beiktatásakor árfolyamértéken 21 millió forintos pakettjét 2009 végére majdnem meghétszerezte. A válság idején 11-12 dollárért is hozzá lehetett jutni a korábban 40 dollár körül forgó gázpapírok darabjához, de ő nem szállt ki. A ma 135 millió forintos részvénycsomag révén messze az övé a legértékesebb portfólió az Országgyűlésben.


A 386 képviselőből 132 rendelkezik értékpapírban elhelyezett megtakarítással, a mezőny azonban folyamatosan cserélődik. A legnagyobb kiszálló a 2006. májusi képviselői toplistát összesen 175,9 millió forintot érő állampapírjai, kötvényei és befektetési jegyei révén vezető Kapolyi László, aki egyéb jövedelmei alapján még így is az Országgyűlés legtehetősebb tagja maradt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?