4 °C Budapest

Képes lennél egy évig ugyanazt a ruhát hordani?

2009. augusztus 17. 15:47

Biztosan mindenki téblábolt már reggel a szekrénye előtt azon töprengve, aznap mit vegyen fel. A probléma szinte minden nő sajátja, ezért, illetve némi karitatív jószándéktól vezérelve döntött úgy Sheena Matheiken, indiai származású fiatal new yorki hölgy, hogy egy évig mindössze egy ruhát fog hordani.

The Uniform Project, így nevezte el 365 napig tartó, adománygyűjtő projektjét Matheiken, melyet május elsején kezdett el, és honlapján, illetve blogján minden nap beszámolót ír róla.

A vállalása pedig annyi, hogy egy éven keresztül egy darab, teljesen egyszerű fekete ruhát fog hordani - pontosabban hetet, hogy minden napra jusson tiszta - a fenntartható divatot hirdetve, illetve adományokat gyűjtve karitatív célokra.

Persze a blogján a fotókat végignézve megállapíthatjuk, hogy még így is több ruhát hord a fiatal hölgy, mint egynéhányunk, hiszen a legkülönfélébb kiegészítőkkel igyekszik feldobni puritán öltözékét, de nem is azt ígérte, hogy szürke egérként fog dolgozni járni egy évig.

Mint azt honlapján is írja, arra szerette volna felhívni projektjével a figyelmet, hogy a karitatív munka lehet vidám, és inspiratív is, és a divat és fenntarthatóság is járhat kéz a kézben. Nem kell ugyanis feltétlenül százezreket költeni a ruhatárunk felfrissítésére, hiszen egy egyszerű ruhadarabot is fel lehet dobni apró kiegészítőkkel.

Persze ehhez az is kellett, hogy azt a bizonyos egyetlen ruhadarabot egy ügyes tervező készítse el, hogy többféleképpen lehessen viselni. Egyetlen dolog aggasztotta csak eleinte, méghozzá a nyár, hogy vajon ki fogja-e bírni fekete ruhában, de ez sem okozott számára problémát, mivel jól szellőző pamutból készült.

Az adománygyűjtés része ott kezdődik a projektnek, hogy Matheiken minden nap félretesz egy dollárt, amit az év leteltével az indiai Akanksha alapítványon keresztül iskolásoknak juttat el. Emellett a honlapján keresztül bárki hozzájárulhat pénzadományokkal, vagy megunt ruhadarabokkal a nemes célhoz.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. december 6. 08:01
2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivat...
Holdblog  |  2022. december 6. 06:13
Ki tudja, hány dominó dől még el, amíg a kriptovaluták világában konszolidálódnak a viszonyok. Jó hí...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 09:16