7 °C Budapest

Képes lennél egy évig ugyanazt a ruhát hordani?

2009. augusztus 17. 15:47

Biztosan mindenki téblábolt már reggel a szekrénye előtt azon töprengve, aznap mit vegyen fel. A probléma szinte minden nő sajátja, ezért, illetve némi karitatív jószándéktól vezérelve döntött úgy Sheena Matheiken, indiai származású fiatal new yorki hölgy, hogy egy évig mindössze egy ruhát fog hordani.

The Uniform Project, így nevezte el 365 napig tartó, adománygyűjtő projektjét Matheiken, melyet május elsején kezdett el, és honlapján, illetve blogján minden nap beszámolót ír róla.

A vállalása pedig annyi, hogy egy éven keresztül egy darab, teljesen egyszerű fekete ruhát fog hordani - pontosabban hetet, hogy minden napra jusson tiszta - a fenntartható divatot hirdetve, illetve adományokat gyűjtve karitatív célokra.

Persze a blogján a fotókat végignézve megállapíthatjuk, hogy még így is több ruhát hord a fiatal hölgy, mint egynéhányunk, hiszen a legkülönfélébb kiegészítőkkel igyekszik feldobni puritán öltözékét, de nem is azt ígérte, hogy szürke egérként fog dolgozni járni egy évig.

Mint azt honlapján is írja, arra szerette volna felhívni projektjével a figyelmet, hogy a karitatív munka lehet vidám, és inspiratív is, és a divat és fenntarthatóság is járhat kéz a kézben. Nem kell ugyanis feltétlenül százezreket költeni a ruhatárunk felfrissítésére, hiszen egy egyszerű ruhadarabot is fel lehet dobni apró kiegészítőkkel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze ehhez az is kellett, hogy azt a bizonyos egyetlen ruhadarabot egy ügyes tervező készítse el, hogy többféleképpen lehessen viselni. Egyetlen dolog aggasztotta csak eleinte, méghozzá a nyár, hogy vajon ki fogja-e bírni fekete ruhában, de ez sem okozott számára problémát, mivel jól szellőző pamutból készült.

Az adománygyűjtés része ott kezdődik a projektnek, hogy Matheiken minden nap félretesz egy dollárt, amit az év leteltével az indiai Akanksha alapítványon keresztül iskolásoknak juttat el. Emellett a honlapján keresztül bárki hozzájárulhat pénzadományokkal, vagy megunt ruhadarabokkal a nemes célhoz.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem