Pénzlekötés keserű szájízzel: egy új bank és egy kiadós meglepetés...

Pénzcentrum
2007. május 17. 05:55

Olvadnak a kamatok A Pénzcentrum.hu havi rendszerességű lekötött betét körképének keretén belül ismét összegzi Olvasói számára, hol éri meg leginkább pénzt lekötni, ha valaki semmiképp nem szeretne minimális kockázatot sem vállalni megtakarított pénzével. Előrebocsátjuk, az előző körkép óta még keserűbb szájízzel térhetünk be a bankba, a vizsgált összegek és futamidők által behatárolt mátrixban ugyanis egyetlen szegmens kivételével mindenhol szinten maradtak vagy csökkentek a kamatok. A legjobb ajánlatot nyújtó bankok mezőnyébe ezúttal az UniCredit is beférkőzött. Lássuk, kik nyerték a kamat-csatát!

Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, UniCredit Bank és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés május 16-án történt.)

A táblázatok kapcsán mindenképpen ki kell emelni, hogy a fent leírtaknak megfelelően nem a kifejezetten akciós ajánlatokat gyűjtöttük össze, ám amennyiben az adott összeg és futamidő dimenziójában valamely bank akciós kamatot kínál, akkor azt az értéket szerepeltettük az összehasonlításban, hiszen arra voltunk kíváncsiak, most mennyiért köthetnénk le pénzünket.

A következő táblázat 800 ezer forint lekötése esetén tartalmazza a legjobb banki ajánlatokat:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Erste Bank kamatcsökkentése mellett szemet szúrhat, hogy 12 hónapos távon egy új versenyző, az UniCredit kínálja most a legmagasabb kamatot, elhódítva ezzel a CIB elsőségét ebben a szegmensben. 

Zsonglőrködés 3 millióval - Nincs ok vidámságra...

A 3 milliós összeg esetén sem járhatunk jobban, mint egy hónappal korábban, 9örülhetünk, ha nem csökkent a kínált kamat. Az Erste mellett az MKB is visszább vette rátáját, így a rövid táv mellett a 12 hónapos periódusban gondolkodók sem villanyozódhatnak fel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?