13 °C Budapest

Pénzlekötés keserű szájízzel: egy új bank és egy kiadós meglepetés...

Pénzcentrum
2007. május 17. 05:55

Olvadnak a kamatok A Pénzcentrum.hu havi rendszerességű lekötött betét körképének keretén belül ismét összegzi Olvasói számára, hol éri meg leginkább pénzt lekötni, ha valaki semmiképp nem szeretne minimális kockázatot sem vállalni megtakarított pénzével. Előrebocsátjuk, az előző körkép óta még keserűbb szájízzel térhetünk be a bankba, a vizsgált összegek és futamidők által behatárolt mátrixban ugyanis egyetlen szegmens kivételével mindenhol szinten maradtak vagy csökkentek a kamatok. A legjobb ajánlatot nyújtó bankok mezőnyébe ezúttal az UniCredit is beférkőzött. Lássuk, kik nyerték a kamat-csatát!

Az összehasonlíthatóság kedvéért újra a következő összegeket vizsgáltuk: 800 ezer Ft, 3 millió és 8 millió Ft, melyeket 1, 3, 6, illetve 12 hónapra igyekszünk minél jobb kamat mellett lekötni.

A hazai bankok kínálatának elemzésekor a következő ajánlatokat hasonlítjuk össze: OTP, K&H, MKB, CIB, Budapest Bank, Erste Bank, UniCredit Bank és IEB.

A kamatok minden esetben a 365 napos évvel számított EBKM-et jelölik. Az összeállítás elkészítésekor továbbra sem vesszük figyelembe a kezelési költségeket, ezek ugyanis nem magához a lekötéshez, hanem a bankszámlához kötődnek. Minden esetben a bruttó, kamatadó előtti értékeket vettük figyelembe. (Az adatok forrását a bankok honlapjai képezik, az adatgyűjtés május 16-án történt.)

A táblázatok kapcsán mindenképpen ki kell emelni, hogy a fent leírtaknak megfelelően nem a kifejezetten akciós ajánlatokat gyűjtöttük össze, ám amennyiben az adott összeg és futamidő dimenziójában valamely bank akciós kamatot kínál, akkor azt az értéket szerepeltettük az összehasonlításban, hiszen arra voltunk kíváncsiak, most mennyiért köthetnénk le pénzünket.

A következő táblázat 800 ezer forint lekötése esetén tartalmazza a legjobb banki ajánlatokat:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Erste Bank kamatcsökkentése mellett szemet szúrhat, hogy 12 hónapos távon egy új versenyző, az UniCredit kínálja most a legmagasabb kamatot, elhódítva ezzel a CIB elsőségét ebben a szegmensben. 

Zsonglőrködés 3 millióval - Nincs ok vidámságra...

A 3 milliós összeg esetén sem járhatunk jobban, mint egy hónappal korábban, 9örülhetünk, ha nem csökkent a kínált kamat. Az Erste mellett az MKB is visszább vette rátáját, így a rövid táv mellett a 12 hónapos periódusban gondolkodók sem villanyozódhatnak fel.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20