Még mindig népszerű az ingatlan, illetve pénzpiaci alap

Pénzcentrum
2007. január 31. 13:00

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) által kiadott, 2006. negyedik negyedévére vonatkozó jelentése szerint az utolsó negyedév alatt 16 új alap indult, s kettő szűnt meg. Annak ellenére, hogy az év utolsó időszakában mintegy 71 milliárd forintot vontak ki az alapokból, az éves értékesítés meghaladja az 504 milliárd forintot. Az alapok a negyedévben 62 milliárd forintot, az év során pedig 158 milliárd forintot hoztak a befektetőknek.

2006. december 31-én a BAMOSZ tagjai összesen 237 alapot kezeltek, melyekből 135 értékpapíralap, 82 garantált illetve származtatott alap, 20 pedig ingatlanalap és alapok alapja volt. Ezek döntő része nyilvános és nyíltvégű alap, a speciális alapok pedig inkább döntően zártvégűek. A zártkörű alapok száma összesen 11 (8 értékpapíralap, 3 ingatlanalap).

Az alapok által kezelt összevagyon 2006. december végén 2 540 milliárd forintot tett ki, melyből a legnagyobb szeletet az ingatlanalapok, illetve a pénzpiaci alapok hasították ki.


A kezelt vagyon 63,3 százaléka nyilvános nyíltvégű értékpapíralapokban, 22,4 százaléka nyilvános nyíltvégű ingatlanlapokban volt. A zártvégű, speciális értékpapíralapok a kezelt vagyon 9,5, a zártkörű értékpapír-és garantált alapokban 2,9 százaléka volt megtalálható. A nyilvános nyíltvégű és származtatott alapokban a vagyon 1,6, a zártkörű nyíltvégű ingatlanalapokban pedig 0,3 százalékát kezelték.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?