29 °C Budapest

Legalizált zsebszerződések

Pénzcentrum
2006. június 12. 11:00

Még az idén a parlament elé kerülhet az egyik nagy gazdaszervezet javaslata, miszerint lehetővé tennék a cégeknek is a földvásárlást. Ez azonban kiskaput nyitna a külföldiek földvásárlása előtt - írja a Magyar Hírlap.

Még az idén a parlament elé kerülhet az egyik nagy gazdaszervezet javaslata, miszerint lehetővé tennék a cégeknek is a földvásárlást. Ez azonban kiskaput nyitna a külföldiek földvásárlása előtt - írja a Magyar Hírlap.

Szakértők becslése szerint a termőföld két-három év alatt elért két-háromszoros árnövekedése miatt évi harminc-negyven százalékos hozamot is adhat. Ezért könnyen érthető, hogy a hazai gazdaszervezetek is tüzet nyitottak egymásra, hogy kinek a kezében legyen a föld.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) vezetői az egyéni gazdálkodók kezében látnák szívesen a nagy hasznot ígérő földeket. Ennek érdekében kedvezményes hitelt adnának nekik a magán- és állami tulajdonú földek megvételére, és tovább szigorítanák a külföldiekre vonatkozó szabályokat. Eközben a hollandok például már hivatalosan is itt vannak, erről Gráf József agrárminiszter is említést tett múlt heti parlamenti meghallgatásán.

A hatályos jogszabályok szerint kizárólag magyar magánszemélyek, valamint legalább három éve hazánkban élő, folyamatosan mezőgazdasági tevékenységet folytató külföldi magánszemélyek vásárolhatnak hazánkban termőföldet, legfeljebb háromszáz hektárig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (Mosz) viszont a társas vállalkozásoknak is jogot adna földszerzésre. A társas vállalkozásoknak azért kellene lehetőséget teremteni a földtulajdonszerzésre, mert az új kormány programjában szereplő állattenyésztés fellendítése csak akkor lehetséges, ha a társas vállalkozások is földhöz juthatnak. Ez megnyithatna egy másik jogi kiskaput a külföldieknek, hiszen nem világos, hogy mindez vonatkozna-e a külföldi többségi tulajdonban lévő társaságokra is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
MEDIA1  |  2022. június 25. 22:06
A még februárban betiltott Szputnyik és RT (Russia Today) különböző propagandacsatornáin túl az Euró...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22