21 °C Budapest

Mindenki a másét használja

Pénzcentrum
2006. március 30. 10:45

Magyarországon a termőföldkészletek aránytalanul nagy része van az agrárágazathoz nem kötődő tulajdonosok kezében, beleértve az állami tulajdont is. Ezért, a következő kormánynak javaslatcsomagot nyújt be az agrárium helyzetéről a MOSZ - írja mai számában a Napi Gazdaság.

A Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetsége egyik párttal sem köt szövetséget azaz politikailag neutrális semleges. Ugyanakkor mindenkivel törekszik a párbeszédre - mondta Nagy Tamás elnök. A szervezet javaslatcsomagot állított össze a következő kormányzati időszakra és ezt az anyagot vitatják meg a jelenlevő pártok képviselőivel egy kibővített elnökségi ülés keretében. A dokumentum egyik fontos eleme a termőfölddel kapcsolatos rész, de vonatkoznak javaslatok a foglalkoztatás elősegítésére és a piac élénkítésre is.
Kiemelve a termőföldet, a MOSZ javaslatának lényege, hogy a jövőben az élvezzen elsőbbséget a vásárláskor, aki hivatásszerűen dolgozik a földdel. A MOSZ ideérti a társas vállalkozásokat is, amelyek jelenleg ki vannak zárva a termőföldvásárlásból. Eddig az SZDSZ képviselője Gombos András szólt hozzá a javaslatokhoz és elmondta, hogy egyetértenek és támogatják a MOSZ termőföld-tulajdonjogára vonatkozó javaslatát, és támogatják a gépszövetkezeteket is, amelyek a kisebb vállalkozások számára jelentenének megoldást.

Az MDF véleményét Raskó György tolmácsolta és úgy vélte a következő években a hazai piacon élesedni fog a versen, ebben csak akkor lehet sikeresen részt venni, ha a magyar társadalom, az érdekképviselet és a politika békét köt, azaz meg lesz agrárbéke Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm