Mindenki a másét használja

Pénzcentrum
2006. március 30. 10:45

Magyarországon a termőföldkészletek aránytalanul nagy része van az agrárágazathoz nem kötődő tulajdonosok kezében, beleértve az állami tulajdont is. Ezért, a következő kormánynak javaslatcsomagot nyújt be az agrárium helyzetéről a MOSZ - írja mai számában a Napi Gazdaság.

A Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetsége egyik párttal sem köt szövetséget azaz politikailag neutrális semleges. Ugyanakkor mindenkivel törekszik a párbeszédre - mondta Nagy Tamás elnök. A szervezet javaslatcsomagot állított össze a következő kormányzati időszakra és ezt az anyagot vitatják meg a jelenlevő pártok képviselőivel egy kibővített elnökségi ülés keretében. A dokumentum egyik fontos eleme a termőfölddel kapcsolatos rész, de vonatkoznak javaslatok a foglalkoztatás elősegítésére és a piac élénkítésre is.
Kiemelve a termőföldet, a MOSZ javaslatának lényege, hogy a jövőben az élvezzen elsőbbséget a vásárláskor, aki hivatásszerűen dolgozik a földdel. A MOSZ ideérti a társas vállalkozásokat is, amelyek jelenleg ki vannak zárva a termőföldvásárlásból. Eddig az SZDSZ képviselője Gombos András szólt hozzá a javaslatokhoz és elmondta, hogy egyetértenek és támogatják a MOSZ termőföld-tulajdonjogára vonatkozó javaslatát, és támogatják a gépszövetkezeteket is, amelyek a kisebb vállalkozások számára jelentenének megoldást.

Az MDF véleményét Raskó György tolmácsolta és úgy vélte a következő években a hazai piacon élesedni fog a versen, ebben csak akkor lehet sikeresen részt venni, ha a magyar társadalom, az érdekképviselet és a politika békét köt, azaz meg lesz agrárbéke Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői