4 °C Budapest

Nem bízunk a bankokban, inkább rejtegetjük a pénzt!

Pénzcentrum
2006. szeptember 6. 08:45

A kamatadó-fenyegetettség és az akciózás ellenére elmondható, hogy a bankok előzetes adatai alapján a nagyszabású kampányok sem tudták előcsalogatni a párnacihában tartott megtakarításokat, melyek összege egyes vélemények szerint százmilliárdokban mérhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kamatadó-fenyegetettség és az akciózás ellenére elmondható, hogy a bankok előzetes adatai alapján a nagyszabású kampányok sem tudták előcsalogatni a párnacihában tartott megtakarításokat, melyek összege egyes vélemények szerint százmilliárdokban mérhető - írja a Napi.

A K&H tapasztalatai szerint a kamatadó bevezetése előtti akciózás döntően a bankban lévő befektetések átcsoportosítására ösztönözte az ügyfeleket.

A CIB Banknál 15-20%-ra tehető az új ügyfelektől érkezett források állománya, míg az IEB-nél mintegy egyharmadonyi volt az új forrásbevonás.

A Raiffeisennél arra hívták fel a figyelmet, hogy az új források jelentős része is a már meglévő ügyfelektől érkezett.

Ha az új források bevonásán nem is, az átstrukturálódáson mindenképpen érezhető a kamatadó hatása: az ügyfelek egyértelműen a hosszabb távú lekötött betétek és a befektetési alapok irányába mozdultak el, ahogy várható volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?