76 százalékkal nőtt az alapok vagyona

Pénzcentrum
2005. október 27. 16:16

A befektetési alapok vagyona 2005 első kilenc hónapjában 76 százalékkal nőtt; a befektetők ez idő alatt több mint 680 milliárd forintot helyeztek el az alapokban - közölte a Bamosz.

A befektetési alapok vagyona 2005 első kilenc hónapjában 76 százalékkal nőtt; a befektetők ez idő alatt több mint 680 milliárd forintot helyeztek el az alapokban - közölte a Bamosz csütörtökön.
A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) összesítése szerint az idei harmadik negyedévben 21 százalékkal, közel 267 milliárd forinttal nőtt a tagok által kezelt alapok összvagyona. Az első negyedévben 28 százalékos, a második negyedévben 14 százalékos volt a vagyongyarapodás
A Bamosz-tagok szeptember végén összesen 157 alapot kezeltek, amelyek összvagyona 1876 milliárd forint volt. Az év során 20 új befektetési alap indult.

forrás: BAMOSZ
A legnagyobb csoportot alkotó kötvényalapokban szeptember végén 690 milliárd forint volt. A kötvényalapok vagyona a harmadik negyedévben 27 százalékkal bővült, jelentősen meghaladva a pénzpiaci alapok negyedéves növekedését. Míg az év első felében a pénzpiaci alapok több mint másfélszer gyorsabban bővültek, mint a kötvényalapok, és az oda érkező friss tőke is több mint másfélszerese volt a kötvényalapokba történt új befektetéseknek, addig a harmadik negyedévben megfordult a helyzet, és a befektetők a hosszabb lejáratokat kezdték keresni.
A második legnagyobb csoportot képviselő pénzpiaci alapok vagyona a harmadik negyedévben 11 százalékkal, míg év eleje óta 62,6 százalékkal gyarapodott, így 586 milliárd forintot tett ki szeptember 30-án.
A részvényalapok eszközértéke szeptember végén 151 milliárd forintot tett ki. A harmadik negyedéves vagyonnövekményük 25,3 százalékos volt, ami harmadrészt az új befektetéseknek köszönhető, többségében azonban az alapok hozamának hatása. Az év eleje óta 59 százalékkal nőtt a részvényalapok vagyona, és több mint 22 milliárd forint friss tőke mellett 34 milliárd forintnyi hozamot realizáltak.
A vegyes alapok vagyona a harmadik negyedévben 86 százalékkal 55,5 milliárd forintra emelkedett. A több mint 25 milliárd forintos növekményből 23 milliárd forintnyi volt a friss tőke, míg közel 2,5 milliárd az alapok hozama. A vegyes alapokba kilenc hónap alatt befektetett új tőke meghaladta a 40 milliárd forintot, ez idő alatt a vagyon megötszöröződött.
Az ingatlanalapok szeptember végén már több mint 268 milliárd forintot kezeltek. Az év eleje óta az ingatlanalapok vagyona 169 százalékkal nőtt.
(forrás: BAMOSZ, MTI)
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 6. 11:38
Miért sznik meg az Érd TV lineáris adása és miért választották inkább azt, hogy a YouTube-ra gyártan...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 6. 07:00
Elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizet részvényekrl, sorba is rendeztem ket gyorsan, itt...
Holdblog  |  2022. augusztus 6. 06:56
Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a...
FudgElliott  |  2022. augusztus 5. 17:36
Mivel mindenkit a rezsi kérdés foglalkoztat, gondoltam ránézek a holland gáz tzsdére, milyen fázisáb...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08