3 °C Budapest
Elárulta Kasza Tibi, mikor vonul vissza: a pénz már nem akadály!

Elárulta Kasza Tibi, mikor vonul vissza: a pénz már nem akadály!

2017. november 1. 16:00

Komoly brandet, és vállalkozásbirodalmat épített az elmúlt években Kasaza Tibi: A tévéműsorok, koncertek mellett, ma már egy egymilliós Facebook-oldal, és saját hírportál is fut a neve alatt. Egy bulvárlap kérdésére Tibi most azt is elárulta, mikor vonul vissza a rivaldafényből. Habár a legtöbben ma még nem mernek kiszállni a mókuskerékből, nem Kasza az egyetlen, aki fiatalon hoz meg Magyarországon egy ilyen komoly döntést.

A kulcsszó itt a család. Friss házas vagyok, nyilvánvalóan hamarosan gyereket szeretnénk a feleségemmel. És szeretnék egy nyugodt, kiegyensúlyozott apuka lenni, olyan gyerekkorral megajándékozni a gyermekemet, ami sajnos nekem nem adatott meg. Amikor ebben már akadályoz majd a munkám, akkor kiszállok. Számomra a család az első

- árulta el Kasza Tibi a Blikk azon kérdésére: "Hol a vége ennek az online-őrületnek? Mikor száll ki belőle?" Tibi amúgy arról is beszélt a bulvárlapnak, hogy egymilliárdra becsült Facebook-oldalára már lett volna vevő, ha el akarta volna adni:

Több alkalommal is megkörnyékeztek komoly befektetők, hogy egy csúnya szóval éljek, hogy felvásároljanak, de mivel ez az életem, egyelőre eszem ágában sincs eladni, amit felépítettem. Pedig elhihetik, hogy a felkínált pénzből életem végéig gondtalanul élhettem volna.

Magyarországon sem álom a korai nyugdíj

Ahogy külföldön, úgy a visszavonulás, tehát a korai nyugdíj már Magyarországon sem csak álom. Májusban beszélgettünk egy kétgyermekes családapával, Csongorral, aki most 36 éves, havonta átlagosan 10 órát dolgozik, a többi időt a családjával tölti. A magyar átlagkereset 5-10 szeresét keresi meg, a bevételei 60-80 százalékát félreteszi. Takács Szabolcs pedig 12 év után, 34 évesen "vonult nyugdíjba", azóta alkalmai munkákból él, megtakarításait pedig részvényekben tartja.

Ugyanakkor Csongor, és Szabolcs példája ma még ritka. Ennek több oka is van, de az egyik az, hogy  a magyarok 60 százaléka egyáltalán nem tesz félre öregkorára, a 36-40 évesek 67 százaléka nem rendelkezik semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással - derült ki egy friss felmérésből.

Még azok között is, akik jövedelmükből minden hónapban meg tudnak takarítani kisebb-nagyobb összeget, 25 százalék azok aránya, akik egyáltalán nem tesznek félre nyugdíjas éveikre.

A megkérdezettek közel fele úgy érzi, hogy nehezen igazodik ki a különböző nyugdíjcélú megtakarítások között, a legbizonytalanabb éppen a nyugdíj előtt álló 56-60 éves korosztály. A válaszadók 42 százaléka azzal sincs tisztában, hogy évi 20 százalék adójóváírást igényelhet vissza nyugdíj-megtakarításának befizetései után.

Aki nem indít nyugdíjcélú megtakarítást, az a megtakarítási formától függően évi 130-150 ezer, de együttesen maximum 280 ezer forintos adójóváírástól is elesik, mellyel az állam hozzájárul a nyugdíjbiztosításokhoz és a további nyugdíj-előtakarékossági befizetésekhez. A megkérdezettek fele ráadásul már most sem tudna megélni, ha egy hirtelen baleset vagy betegség miatt nem folytathatná munkáját.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?