12 °C Budapest

Fejpénz jár a fémtolvajokért Ukrajnában

MTI
2011. november 15. 17:09

Jelentős pénzjutalmat ajánlott fel Ungvár polgármesteri hivatala azoknak, akik segítenek leleplezni a csatornafedél-tolvajokat és a lopott fémtárgyakat megvásárló fémhulladék-kereskedőket.

Ungváron rendkívüli mértékben elharapózott a fémből készült csatornafedelek lopása. Mivel éjjelente több tucatot visznek el belőlük a város utcáiról, Viktor Pogorelov polgármester bejelentette, hogy 10 ezer hrivnya (kb. 285 ezer Ft) pénzjutalmat fizetnek annak, aki nyomra vezeti a hatóságokat a csatornafedél-tolvajokat és a lopott fémtárgyakat felvásárló kereskedőket illetően - adta hírül kedden az ua-reporter.com ungvári hírportál.

Pogorelov azt is közölte, hogy Ungvár utcáin hatezer csatornanyílás található, s a városnak napi átlagban 30 ezer hrivnya kára keletkezik abból, hogy a fedelüket ellopják. A város költségvetéséből nem futja ezek maradéktalan pótlására, nem is szólva a nyitott csatornanyílások jelentette balesetveszélyről, amely egyaránt fenyegeti a gyalogosokat és az autósokat - tette hozzá.

Ungvár vezetésének egyetlen reménye az, hogy a kilátásba helyezett komoly pénzjutalom segít lebuktatni az egyébként nehezen tetten érhető fémtolvajokat. A városban ugyanis az év eleje óta mindössze hét csatornafedél-tolvajt fogott el a rendőrség. A polgármesteri hivatal abban is eltökélt, hogy azonnal bezáratja azokat a fémhulladék-átvevőhelyeket, ahol kommunális tulajdonból származó lopott fémet találnak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
EZT OLVASTAD MÁR?