15 °C Budapest

Tartozol az APEH-nak? Most megtudhatod!

Pénzcentrum
2010. augusztus 5. 14:02

Az elektronikus bevallást benyújtó adózók pótléktartozásaikról nem postai úton kapnak értesítést az APEH-tól, hanem az interneten tájékozódhatnak róluk. A 2009. évi pótlékkal érintettség mától kérhető le.

A pótléktartozásról szóló leveleket is postára adta már az állami adóhivatal: APEH: most megtudhatod, mennyivel tartozol

Az APEH tájékoztatója szerint az elektronikus bevallást benyújtó adózók mától tudhatják meg, hogy érintettek-e vagy sem 2009. évi pótléktartozással. Az esetleges tartozásokat az APEH elektronikus bevallási (eBEV) felületén lehet megtekinteni. Az eBEV szolgáltatását az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező adózók használhatják. Az eBEV felületet a magyarorszag.hu oldalon az Ügyintézés/Szolgáltatások/eBEV-szolgáltatások menüpont alatt vagy erre a linkre kattintva lehet elérni.

Az oldalon belül kétféleképpen lehet tájékozódni a pótléktartozásokról. Egyrészt a folyószámla lekérdezése (Lekérdezések/Folyószámla-kivonat menüpont) során, 2010. november 15-i végdátum megadásával. Aki érintett 2009. évre pótlékkötelezettséggel, a megállapított összeg előírását a folyószámla késedelmi pótlék adónemén (magánnyugdíj-pénztárak késedelmi pótlék adónemein) 2010. november 15-i dátummal láthatja.

Másrészt a Lekérdezések/Pótlék levezetés menüpont alatt is megjelenik az esetleges tartozás. Azoknak az adózók, aki nem érintettek 2009. évre késedelmi pótlékkal, a lekérdezés után az "Ön nem érintett központi késedelmi pótlékfelszámítással" szöveges üzenet jelenik meg. Az érintetteknél pedig a pótlék levezetése kerül képernyőre. A pótléklevezetés végén a "Megfizetendő pótlék" mezőben szereplő összeg előírása pedig a folyószámlán, a megfelelő késedelmi pótlékadónemen 2010. november 15-i dátummal található.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?