30 °C Budapest

Így töltené meg Orbán az üres magyar lelátókat

Pénzcentrum
2010. július 8. 09:17

Egyelőre nem sokat tudni a kormány természetbeni juttatásokkal kapcsolatos elképzeléseiről. Hetekkel ezelőtt a jövedelemadó-rendszer átalakítása mellett elhangoztak olyan ígéretek is, amelyek a juttatások újbóli adómentességéről szóltak, ám a jelenleg a parlament előtt lévő gazdasági és pénzügyi tárgyú törvényeket tartalmazó csomagban erről nem esik szó. Annyi biztos, hogy egy benyújtott indítvány adómentessé tenné a meccsjegyek és bérletek juttatását, és az elnyert serlegek után sem kellene fizetni - írja a Napi Gazdaság.

Az indítvány nem a természetbeni juttatásokra vagy a szja-ra fokuszál, hanem a sporttámogatásra. Egyrészt kedvezményt kaphat, aki sportlétesítményt kíván fejleszteni, másrészt az egyes mérkőzésekre szóló belépőket és bérleteket adómentes természetbeni juttatásként adná. A juttatás adómentes lenne akkor is, ha az adott egyesület nyújtaná azt és akkor is, ha a munkáltató.

Utóbbi esetben ugyanakkor csak 50 ezer forintig lenne adómentes a jegy, fölötte a normál adót kellene megfizetni, ami 54%-os szja-t és 27%-os egészségügyi hozzájárulást jelent. Ennek megfelelően a munkáltató például a Debrecen első fordulós BL-meccseire még könnyedén juttathat jegyeket adómentesen.

A javaslat nem csak a szurkolókkal szemben előzékeny, mivel az elnyert érmek, serlegek és kupák után sem kell adót fizetni, függetlenül azok értékétől. Ebbe a kategóriába természetesen nem tartozik bele a versenyen elnyert egyéb díjazás - még akkor sem, ha az egy aranytömb -, azok után a továbbiakban is adózni kell.

HR BLOGGER
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?