17 °C Budapest

MOL: átalakításra kerülnek a Slovbena tulajdonában lévő részvények

Pénzcentrum
2004. március 18. 16:53

A MOL hivatalos közleménye szerint április 19-ig átalakításra kerülnek a Slovbena (volt Slovnaft menedzsment) által birtokolt részvények. Az átalakítással a részvények piacképessé válnak.

MOL közleménye:

A MOL Rt. a 2003. szeptember 1-én megtartott rendkívüli közgyűlés 60. számú határozatban döntött 9.817.000 darab "C" sorozatú egyenként 1.001,- Ft alapcímletű névre szóló törzsrészvény 9.826.817 darab egyenként 1.000,- Ft. névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvénnyé történő átalakításáról. A részvények cserearánya a névértéküknek megfelelő, azaz minden 1000 darab "C" sorozatú törzsrészvény 1001 darab "A" sorozatú törzsrészvény átvételére jogosít.

A MOL Rt. Igazgatósága a fenti közgyűlési határozatban foglalt felhatalmazás alapján, jelen hirdetmény útján felhívja részvényeseit, hogy "C" sorozatú részvényeiket átalakítás céljából 2004. március 19 és 2004. április 19 között nyújtsák be a jelen hirdetményben foglaltaknak megfelelően. Az átalakításra meghirdetett időszakot - az átalakításra tekintettel történt Alapszabály módosítás cégbírósági bejegyzését követően - az Igazgatóság lezárhatja hamarabb is, amennyiben a részvénysorozat fentiekben meghatározott mennyisége benyújtásra került.

A részvények benyújtottnak tekintendők, amennyiben a részvényes írásbeli nyilatkozatban hozzájárul részvényeinek átalakításához és nyilatkozatát a MOL Rt. Igazgatósága részére eljuttatja. A nyilatkozatokat kérjük az alábbi címre megküldeni: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A benyújtásra nyitva álló határidő lezárását követő első munkanapon az Igazgatóság a 9.817.000 darab "C" sorozatú törzsrészvényeket érvénytelenné nyilvánítja. A be nem nyújtott érvénytelenné nyilvánított részvények helyébe lépő "A" sorozatú részvényeket a Társaság a Budapesti Értéktőzsdén - az átalakítástól számított hat hónapon belül - tendereztetés alapján kiválasztott befektetési szolgáltató közreműködésével tőzsdei kereskedésben naponta maximum a tőzsdei forgalom 10%-át kitevő részvény értékesítésével a tranzakció napján érvényesülő tőzsdei árszinten értékesíti. Az értékesítés eredménytelensége esetén a MOL Rt. az értékesítésre nyitva álló határidő lejártát követő első közgyűlésen az alaptőkét megfelelően leszállítja. Az értékesítést, illetve az alaptőke leszállítását követően a MOL Rt. az értékesített dematerializált értékpapír ellenértékét az érvényesítéséig felmerült költségekkel csökkentve fizeti ki a részvény utolsó igazolt tulajdonosának az értékpapírban megtestesített követelés elévülésére irányadó szabályok figyelembevételével.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem