MOL: átalakításra kerülnek a Slovbena tulajdonában lévő részvények

Pénzcentrum
2004. március 18. 16:53

A MOL hivatalos közleménye szerint április 19-ig átalakításra kerülnek a Slovbena (volt Slovnaft menedzsment) által birtokolt részvények. Az átalakítással a részvények piacképessé válnak.

MOL közleménye:

A MOL Rt. a 2003. szeptember 1-én megtartott rendkívüli közgyűlés 60. számú határozatban döntött 9.817.000 darab "C" sorozatú egyenként 1.001,- Ft alapcímletű névre szóló törzsrészvény 9.826.817 darab egyenként 1.000,- Ft. névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvénnyé történő átalakításáról. A részvények cserearánya a névértéküknek megfelelő, azaz minden 1000 darab "C" sorozatú törzsrészvény 1001 darab "A" sorozatú törzsrészvény átvételére jogosít.

A MOL Rt. Igazgatósága a fenti közgyűlési határozatban foglalt felhatalmazás alapján, jelen hirdetmény útján felhívja részvényeseit, hogy "C" sorozatú részvényeiket átalakítás céljából 2004. március 19 és 2004. április 19 között nyújtsák be a jelen hirdetményben foglaltaknak megfelelően. Az átalakításra meghirdetett időszakot - az átalakításra tekintettel történt Alapszabály módosítás cégbírósági bejegyzését követően - az Igazgatóság lezárhatja hamarabb is, amennyiben a részvénysorozat fentiekben meghatározott mennyisége benyújtásra került.

A részvények benyújtottnak tekintendők, amennyiben a részvényes írásbeli nyilatkozatban hozzájárul részvényeinek átalakításához és nyilatkozatát a MOL Rt. Igazgatósága részére eljuttatja. A nyilatkozatokat kérjük az alábbi címre megküldeni: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A benyújtásra nyitva álló határidő lezárását követő első munkanapon az Igazgatóság a 9.817.000 darab "C" sorozatú törzsrészvényeket érvénytelenné nyilvánítja. A be nem nyújtott érvénytelenné nyilvánított részvények helyébe lépő "A" sorozatú részvényeket a Társaság a Budapesti Értéktőzsdén - az átalakítástól számított hat hónapon belül - tendereztetés alapján kiválasztott befektetési szolgáltató közreműködésével tőzsdei kereskedésben naponta maximum a tőzsdei forgalom 10%-át kitevő részvény értékesítésével a tranzakció napján érvényesülő tőzsdei árszinten értékesíti. Az értékesítés eredménytelensége esetén a MOL Rt. az értékesítésre nyitva álló határidő lejártát követő első közgyűlésen az alaptőkét megfelelően leszállítja. Az értékesítést, illetve az alaptőke leszállítását követően a MOL Rt. az értékesített dematerializált értékpapír ellenértékét az érvényesítéséig felmerült költségekkel csökkentve fizeti ki a részvény utolsó igazolt tulajdonosának az értékpapírban megtestesített követelés elévülésére irányadó szabályok figyelembevételével.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16