11 °C Budapest

MOL: átalakításra kerülnek a Slovbena tulajdonában lévő részvények

Pénzcentrum
2004. március 18. 16:53

A MOL hivatalos közleménye szerint április 19-ig átalakításra kerülnek a Slovbena (volt Slovnaft menedzsment) által birtokolt részvények. Az átalakítással a részvények piacképessé válnak.

MOL közleménye:

A MOL Rt. a 2003. szeptember 1-én megtartott rendkívüli közgyűlés 60. számú határozatban döntött 9.817.000 darab "C" sorozatú egyenként 1.001,- Ft alapcímletű névre szóló törzsrészvény 9.826.817 darab egyenként 1.000,- Ft. névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvénnyé történő átalakításáról. A részvények cserearánya a névértéküknek megfelelő, azaz minden 1000 darab "C" sorozatú törzsrészvény 1001 darab "A" sorozatú törzsrészvény átvételére jogosít.

A MOL Rt. Igazgatósága a fenti közgyűlési határozatban foglalt felhatalmazás alapján, jelen hirdetmény útján felhívja részvényeseit, hogy "C" sorozatú részvényeiket átalakítás céljából 2004. március 19 és 2004. április 19 között nyújtsák be a jelen hirdetményben foglaltaknak megfelelően. Az átalakításra meghirdetett időszakot - az átalakításra tekintettel történt Alapszabály módosítás cégbírósági bejegyzését követően - az Igazgatóság lezárhatja hamarabb is, amennyiben a részvénysorozat fentiekben meghatározott mennyisége benyújtásra került.

A részvények benyújtottnak tekintendők, amennyiben a részvényes írásbeli nyilatkozatban hozzájárul részvényeinek átalakításához és nyilatkozatát a MOL Rt. Igazgatósága részére eljuttatja. A nyilatkozatokat kérjük az alábbi címre megküldeni: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A benyújtásra nyitva álló határidő lezárását követő első munkanapon az Igazgatóság a 9.817.000 darab "C" sorozatú törzsrészvényeket érvénytelenné nyilvánítja. A be nem nyújtott érvénytelenné nyilvánított részvények helyébe lépő "A" sorozatú részvényeket a Társaság a Budapesti Értéktőzsdén - az átalakítástól számított hat hónapon belül - tendereztetés alapján kiválasztott befektetési szolgáltató közreműködésével tőzsdei kereskedésben naponta maximum a tőzsdei forgalom 10%-át kitevő részvény értékesítésével a tranzakció napján érvényesülő tőzsdei árszinten értékesíti. Az értékesítés eredménytelensége esetén a MOL Rt. az értékesítésre nyitva álló határidő lejártát követő első közgyűlésen az alaptőkét megfelelően leszállítja. Az értékesítést, illetve az alaptőke leszállítását követően a MOL Rt. az értékesített dematerializált értékpapír ellenértékét az érvényesítéséig felmerült költségekkel csökkentve fizeti ki a részvény utolsó igazolt tulajdonosának az értékpapírban megtestesített követelés elévülésére irányadó szabályok figyelembevételével.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?