26 °C Budapest

MOL: átalakításra kerülnek a Slovbena tulajdonában lévő részvények

Pénzcentrum
2004. március 18. 16:53

A MOL hivatalos közleménye szerint április 19-ig átalakításra kerülnek a Slovbena (volt Slovnaft menedzsment) által birtokolt részvények. Az átalakítással a részvények piacképessé válnak.

MOL közleménye:

A MOL Rt. a 2003. szeptember 1-én megtartott rendkívüli közgyűlés 60. számú határozatban döntött 9.817.000 darab "C" sorozatú egyenként 1.001,- Ft alapcímletű névre szóló törzsrészvény 9.826.817 darab egyenként 1.000,- Ft. névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvénnyé történő átalakításáról. A részvények cserearánya a névértéküknek megfelelő, azaz minden 1000 darab "C" sorozatú törzsrészvény 1001 darab "A" sorozatú törzsrészvény átvételére jogosít.

A MOL Rt. Igazgatósága a fenti közgyűlési határozatban foglalt felhatalmazás alapján, jelen hirdetmény útján felhívja részvényeseit, hogy "C" sorozatú részvényeiket átalakítás céljából 2004. március 19 és 2004. április 19 között nyújtsák be a jelen hirdetményben foglaltaknak megfelelően. Az átalakításra meghirdetett időszakot - az átalakításra tekintettel történt Alapszabály módosítás cégbírósági bejegyzését követően - az Igazgatóság lezárhatja hamarabb is, amennyiben a részvénysorozat fentiekben meghatározott mennyisége benyújtásra került.

A részvények benyújtottnak tekintendők, amennyiben a részvényes írásbeli nyilatkozatban hozzájárul részvényeinek átalakításához és nyilatkozatát a MOL Rt. Igazgatósága részére eljuttatja. A nyilatkozatokat kérjük az alábbi címre megküldeni: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A benyújtásra nyitva álló határidő lezárását követő első munkanapon az Igazgatóság a 9.817.000 darab "C" sorozatú törzsrészvényeket érvénytelenné nyilvánítja. A be nem nyújtott érvénytelenné nyilvánított részvények helyébe lépő "A" sorozatú részvényeket a Társaság a Budapesti Értéktőzsdén - az átalakítástól számított hat hónapon belül - tendereztetés alapján kiválasztott befektetési szolgáltató közreműködésével tőzsdei kereskedésben naponta maximum a tőzsdei forgalom 10%-át kitevő részvény értékesítésével a tranzakció napján érvényesülő tőzsdei árszinten értékesíti. Az értékesítés eredménytelensége esetén a MOL Rt. az értékesítésre nyitva álló határidő lejártát követő első közgyűlésen az alaptőkét megfelelően leszállítja. Az értékesítést, illetve az alaptőke leszállítását követően a MOL Rt. az értékesített dematerializált értékpapír ellenértékét az érvényesítéséig felmerült költségekkel csökkentve fizeti ki a részvény utolsó igazolt tulajdonosának az értékpapírban megtestesített követelés elévülésére irányadó szabályok figyelembevételével.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.17 10:23
A Z-generáció, a 15-29 éves korosztály tagjai a legfiatalabbak, akik még csak mostanában léptek be a...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem