MOL: átalakításra kerülnek a Slovbena tulajdonában lévő részvények

Pénzcentrum
2004. március 18. 16:53

A MOL hivatalos közleménye szerint április 19-ig átalakításra kerülnek a Slovbena (volt Slovnaft menedzsment) által birtokolt részvények. Az átalakítással a részvények piacképessé válnak.

MOL közleménye:

A MOL Rt. a 2003. szeptember 1-én megtartott rendkívüli közgyűlés 60. számú határozatban döntött 9.817.000 darab "C" sorozatú egyenként 1.001,- Ft alapcímletű névre szóló törzsrészvény 9.826.817 darab egyenként 1.000,- Ft. névértékű "A" sorozatú névre szóló törzsrészvénnyé történő átalakításáról. A részvények cserearánya a névértéküknek megfelelő, azaz minden 1000 darab "C" sorozatú törzsrészvény 1001 darab "A" sorozatú törzsrészvény átvételére jogosít.

A MOL Rt. Igazgatósága a fenti közgyűlési határozatban foglalt felhatalmazás alapján, jelen hirdetmény útján felhívja részvényeseit, hogy "C" sorozatú részvényeiket átalakítás céljából 2004. március 19 és 2004. április 19 között nyújtsák be a jelen hirdetményben foglaltaknak megfelelően. Az átalakításra meghirdetett időszakot - az átalakításra tekintettel történt Alapszabály módosítás cégbírósági bejegyzését követően - az Igazgatóság lezárhatja hamarabb is, amennyiben a részvénysorozat fentiekben meghatározott mennyisége benyújtásra került.

A részvények benyújtottnak tekintendők, amennyiben a részvényes írásbeli nyilatkozatban hozzájárul részvényeinek átalakításához és nyilatkozatát a MOL Rt. Igazgatósága részére eljuttatja. A nyilatkozatokat kérjük az alábbi címre megküldeni: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A benyújtásra nyitva álló határidő lezárását követő első munkanapon az Igazgatóság a 9.817.000 darab "C" sorozatú törzsrészvényeket érvénytelenné nyilvánítja. A be nem nyújtott érvénytelenné nyilvánított részvények helyébe lépő "A" sorozatú részvényeket a Társaság a Budapesti Értéktőzsdén - az átalakítástól számított hat hónapon belül - tendereztetés alapján kiválasztott befektetési szolgáltató közreműködésével tőzsdei kereskedésben naponta maximum a tőzsdei forgalom 10%-át kitevő részvény értékesítésével a tranzakció napján érvényesülő tőzsdei árszinten értékesíti. Az értékesítés eredménytelensége esetén a MOL Rt. az értékesítésre nyitva álló határidő lejártát követő első közgyűlésen az alaptőkét megfelelően leszállítja. Az értékesítést, illetve az alaptőke leszállítását követően a MOL Rt. az értékesített dematerializált értékpapír ellenértékét az érvényesítéséig felmerült költségekkel csökkentve fizeti ki a részvény utolsó igazolt tulajdonosának az értékpapírban megtestesített követelés elévülésére irányadó szabályok figyelembevételével.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24