Closeup detail of a man in a white shirt playing the red accordion. Hands close-up

Legyűrte a COVID a magyar mulatóslegendát: "A tüdőm már csak 50 százalékosan működött"

2021. november 29. 17:32

Bár először nem gondolta, hogy a COVID miatt lett rosszul, végül maga hívta ki a mentőket - mesélte Marió, a harmónikás. A legendás zenész kórhzába került, ahol oxigéni is kellett kapnia, majdnem lélegeztetőre került. Azóta kiengedték, de még nem épült fel teljesen, fellépéseit is le kellett mondja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Marió, a harmonikás is elkapta a koronavírust október végén, bár először nem hitte, hogy a vírus miatt betegedett meg. Végül saját maga hívta ki a mentőket, annyira rosszul volt.

Mint elmondta, ekkor már nehezen kapott levegőt, szorult a mellkasa, végül az ajkai kórházba került.

A vizsgálatok rossz eredményt mutattak, a tüdőm már csak ötven százalékosan működött. Nagyon ijesztő volt, mert nem lehetett tudni, hogy lélegeztetőgépre kerülök-e vagy sem. Sajnos, bent rosszabbodott az állapotom, a szaturációs értékem a minimum alá csökkent, szondán keresztül oxigént kaptam

– mesélte a Borsnak Márió, akit lelkileg nagyon megviselt a kórházi kezelés.

Nehéz volt, mert tőlem sokkal rosszabb állapotban is voltak a kórteremben. Szörnyű volt hallgatni az oxigén maszk alatt hörgő embereket.

A legendás harmónikás még mindig nem épült fel teljesen, szaglása máig nem tért vissza, a légzése sem az igazi, és fogyott hat kilót. Emiatt a fellépéseit is le kellett mondania, a mert egyszerűen nem bír két órát a tízkilós hangszerével a nyakában végigcsinálni.

Én két oltás után kaptam el, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem adatom be. Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára

- mondta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?