14 °C Budapest
Artists computer rendered illustration of a microscopic virus.

COVID-zártlat a budapesti kórházban: több beteg és dolgozó is elkapta a vírust

2021. szeptember 6. 09:03

Felvételi zárlatot hirdettek a Szent János kórház sebészetén, több dolgozó és beteg is megfertőződött. A hétvégén kitakarították az osztályt, és ha a hét elején nem találnak újabb fertőzötteket, újranyithatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Felvételi zárlatot rendeltek el a Szent János kórház sebészetén, mert több dolgozó és beteg is koronavírusos lett. A Telex az ügyben megkereste a kórházat és az Országos Kórházi Főigazgatóságot is, ahonnan egyelőre nem érkezett válasz, ám a lap kórházi forrása megerősítette a sebészeti osztály lezárásáról szóló hírt.

A Népszava korábban azt írta: egy orvosról már a hét elején kiderült, hogy fertőzött, őt azonnal karanténba küldték. Pénteken egy másik dolgozó és egy beteg is lázas lett, ezt követően tesztelték a többi beteget és dolgozót is, és még három fertőzöttet azonosítottak.

A lap hozzátette, hogy a hétvégén kitakarították és fertőtlenítették az osztályt, ezt követően újabb teszteket végeznek. Amennyiben nem találnak vírussal fertőzött embert, újranyithatnak. A Telex információi szerint egyébként a fertőzötteknek nincsenek súlyos tüneteik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?