20 °C Budapest
Gulyás Gergely: két ütemben nyit majd az ország, ezek lehetnek az időpontok

Gulyás Gergely: két ütemben nyit majd az ország, ezek lehetnek az időpontok

2021. február 5. 11:09

Két szakaszos nyitás várható tavasszal, de ez még nagyban függ a február 15-én induló konzultáció eredményeitől. De kiderült még az is, hogy újabb könnyítést kaptak a vendéglátóhelyek - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

Február 15-től online konzultációt indít a kormány - erről a miniszterelnök is beszélt reggel a rádióban. Gulyás Gergelly elmondta, a korábbi csökkenő tendencia után jelenleg stagnálást láthatunk a járvány alakulásában, melynek oka a vírusmutációk gyorsabb terjedése.

"Reméljük, hogy a harmadik hullám elkerülhető lesz" - mondta a miniszter. Március elejétől, majd április elejétől két ütemben fokozatos nyitás várható, ennek oka, hogy februárban, márciusban több adag oltóanyag érkezhet, felgyorsulhat az oltás. Ennek alapvetően a regisztráció lesz az alapja.

Február 1. és május 31. között nem kell bérlti díjat fizetni azoknak a vendéglátóhelyeknek, edzőtermeknek akik önkormányzattól vagy az államtól bérlik az ingatlant.

Gulyás szólt arról, hogy a vajdasági magyarok egy része megkapta már a kínai vakcinát, és semmilyen mellékhatása nincsen, nincs ok kételkedni ezeknek a hatékonyságában.

Március közepéig a 60 év feletti, oltásra regisztráltakat be tudják oltani - erősítette meg a miniszter a sajtótájékoztatón. Az idősek oltása tegnap kezdődött, eddig komplikációmentes. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

(Címlapkép: MTI)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20