Aggasztó statisztika: bőven az átlag alatt költenek az egészségünkre

Aggasztó statisztika: bőven az átlag alatt költenek az egészségünkre

2019. szeptember 4. 16:50

A legfrissebb, Eurostat által közzétett statisztikája megmutatja, milyen mértékűek voltak az egészségügyi kiadások az Európai Unió országaiban 2016-ban, méghozzá a bruttó hazai termék (GDP) arányában. Magyarország nincs az élmezőnyben.

Az Eurostat friss, ropogós statisztikája azt mutatja meg, hogy a GDP (bruttó hazai termék) hány százalékát költik az egyes tagországok egészségügyi kiadásokra.

Az egészségügyi kiadások Franciaországban a GDP 11,5 százalékát teszik ki, ez több mint bármely más EU-tagállamban. A sorban következő Németországban ez az arány 11,1 százalék, Svédországban pedig 11.

Ezzel szemben a jelenlegi egészségügyi kiadások 12 tagállamban a GDP kevesebb, mint 7,5 százalékát tették ki, Romániában a legalacsonyabb aránya, mindössze 5 százalék. Bár az egészségügyi kiadások aránya Luxemburgban a második legalacsonyabb a GDP-hez viszonyítva, ez viszont elemzők szerint a luxemburgi magas GDP-szintet tükrözi.

Az egész EU-ban becslések szerint az egészségügyi kiadások 2016-ban a GDP közel 10 százalékát tették ki.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25