11 °C Budapest
Lázár: az euró még nem jön, de előrehozott béremelésekre számítani lehet

Lázár: az euró még nem jön, de előrehozott béremelésekre számítani lehet

2017. december 14. 18:02

Megtartotta 106. Kormányinfóját Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter itt bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók előrehozott béremeléséről dönt a kormány a jövő év elején, valamint a naperőmű építés feltételeit is újraszabályozzák. Az euróra azonban még nem áll készen az ország.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Lázár az euróról

Nem állnak fent a csatlakozás feltételei, ez a kormány álláspontja. Lázár a minimálbérek közötti különbséget hozta példaként.

A kormány nem számít arra, hogy a 2020-tól induló új uniós költségvetési ciklusban arányosan kevesebb támogatást kapna Magyarország. Ugyanakkor a jelenlegi tervek szerint az uniós büdzsé kisebb lesz, tehát a kormánynak biztosan erőfeszítéseket kell majd tennie a minél jobb pozíció kiharcolásához.

Előrehozott béremelés az egészségügyben

A 2018-as egészségügyi béremelés előrehozásáról szó van a kormányban, ezen dolgozik Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter.

Erről decemberben vagy januárban lehet döntés

- mondta.

Napelemes beruházások

2016 decemberében 2600 jogosultságot adott ki a hivatal. 1300 áll megvalósítás alatt, december 31-ig kell ezeket megvalósítani, a határidőt nem kívánja a kormány kitolni. A kormány tegnap döntött arról, hogy január elején újraszabályozza rendeletben a naperőmű építését.

A kormány támogatja a naperőműveket és hogy minél több ilyen legyen. Ez hozzájárul az energia függetlenséghez

- ismertette a döntést.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Nemcsak támogatja a kormány a naperőművek létesítését, hanem az agrárkamara kezdeményezése alapján ösztönzi a földtulajdonosokat, ők lesznek az első helyen, akik támogatást kaphatnak - részletezte.

0,5 megawattos naperőparkokról van szó, amiknek helyiégenye 1,2 hektár

- hangsúlyozta. A támogatás mellett kedvezményes hitelt is biztosít a kormány. Reményeik szerint több ezer napelempark létesülhet így.

Turistaszállás

A kormány döntött több tucatnyi turistaszállás felújításáról. Lesz tízéves Csepel fejlesztési terv, ez pedig érinti majd Kósa Lajos munkáját is.

Pápai repülőtér

Pápai repülőteret összekötik Győrrel. Nem a 83-as főúton keresztül, hanem egy új 4 sávos úttal. Ennek a 40 kilométeres szakasznak a tervezése folyamatban van. 2018-ban megjelenik a kivitelezési közbeszerzés, 2019-ben lehet építeni ezt a szakaszt - válaszolta egy kérdésre.

(Borítókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00