Lázár: nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

Lázár: nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

2016. október 18. 19:35

A 66. Kormányinfón Lázár János, kancelláriaminiszter a szuperkórházról és az állami bürokráciacsökkentés miatt elküldött dolgozókról beszélt.

Nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

Az M1-M7-es autópálya közrelében lesz az új budapesti szuperkórház, két telek közül fogunk választani, de nem a kelenföldi pályaudvar mellett lesz a kórház, ott vasúti fejlesztésekre kell készülni. Az új kórház busszal biztosan megközelíthető lesz, de felvetődik a kötött pályás kapcsolat kiépítésének lehetősége is.

Állami alkalmazottak

Egyelőre nő a közszférában foglalkoztatottak száma, az elmúlt évben 29 ezerrel nőtt. Most még felveszünk 3 ezer határőrt. Sajnos a központi közigazgatásban is sokan dolgoznak - válaszolta arra a kérdésre, hogy az állam hány százezer állami alkalmazottat tervez elbocsátani.

Csepreghy kolléga cikke azzal foglalkozik, hogy nemzetközi összehasonlításban magas az állami foglalkoztatottak aránya

- mondta Lázár. A jelenlegi 1 millió feletti létszám, és a 20-30 százalékos arány vállalhatatlan, hosszú távon nem fenntartható - vélekedett Lázár János egyetértve miniszterhelyettesével.

Ha valamikor le lehet építeni a közszférában, akkor az most a munkaerőhiányos helyzetben lehetséges

 - magyarázta.

Sok bürokrata van Magyarországon. Ezt csökkenteni kell. A bürokráciát csökkenteni kell

- hangsúlyozta. 20 százalékos leépítésre kaptam felhatalmazást bizonyos területeken a háttérintézményekben, ez több mint 10 ezer embert fog érinteni. Ez a leépítés zajlik - válaszolta egy másik kérdésre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Arra a kérdésre, hogy konkrétan a következő 3-5 évben hány közalkalmazottnak kell mennie, Lázár János úgy válaszolt: ez nagyon nagy szám, de nem akar konkrét adatot mondani, mert azt az ellenzék politikai haszonszerzésre használná.

2018-ban jön a második kör, az állami cégek létszámleépítése


- vetítette előre.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?