22 °C Budapest
Lázár: nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

Lázár: nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

2016. október 18. 19:35

A 66. Kormányinfón Lázár János, kancelláriaminiszter a szuperkórházról és az állami bürokráciacsökkentés miatt elküldött dolgozókról beszélt.

Nem a pályaudvar mellett lesz a szuperkórház

Az M1-M7-es autópálya közrelében lesz az új budapesti szuperkórház, két telek közül fogunk választani, de nem a kelenföldi pályaudvar mellett lesz a kórház, ott vasúti fejlesztésekre kell készülni. Az új kórház busszal biztosan megközelíthető lesz, de felvetődik a kötött pályás kapcsolat kiépítésének lehetősége is.

Állami alkalmazottak

Egyelőre nő a közszférában foglalkoztatottak száma, az elmúlt évben 29 ezerrel nőtt. Most még felveszünk 3 ezer határőrt. Sajnos a központi közigazgatásban is sokan dolgoznak - válaszolta arra a kérdésre, hogy az állam hány százezer állami alkalmazottat tervez elbocsátani.

Csepreghy kolléga cikke azzal foglalkozik, hogy nemzetközi összehasonlításban magas az állami foglalkoztatottak aránya

- mondta Lázár. A jelenlegi 1 millió feletti létszám, és a 20-30 százalékos arány vállalhatatlan, hosszú távon nem fenntartható - vélekedett Lázár János egyetértve miniszterhelyettesével.

Ha valamikor le lehet építeni a közszférában, akkor az most a munkaerőhiányos helyzetben lehetséges

 - magyarázta.

Sok bürokrata van Magyarországon. Ezt csökkenteni kell. A bürokráciát csökkenteni kell

- hangsúlyozta. 20 százalékos leépítésre kaptam felhatalmazást bizonyos területeken a háttérintézményekben, ez több mint 10 ezer embert fog érinteni. Ez a leépítés zajlik - válaszolta egy másik kérdésre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Arra a kérdésre, hogy konkrétan a következő 3-5 évben hány közalkalmazottnak kell mennie, Lázár János úgy válaszolt: ez nagyon nagy szám, de nem akar konkrét adatot mondani, mert azt az ellenzék politikai haszonszerzésre használná.

2018-ban jön a második kör, az állami cégek létszámleépítése


- vetítette előre.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?