Olyat lépett a Facebook-vezér, amire eddig nemigen volt példa

Olyat lépett a Facebook-vezér, amire eddig nemigen volt példa

2016. szeptember 22. 20:31

A következő tíz évben hárommilliárd dollárral (821 milliárd forinttal) támogatja az alapkutatást Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan, hogy a 21. század végére fel lehessen számolni a betegségeket a világon.

A Facebook-vezér és felesége szerint

az a cél, hogy meggyógyítsunk, megelőzzünk és kezelni tudjunk minden betegséget a következő nyolcvan évben

Azt azért ők is elismerik, hogy ez elsőre talán őrültségnek tűnhet, de szerintük annak tükrében, hogy a múlt században mekkorát lépett előre a tudomány és a gyógyítás, ezen az úton haladva az évszázad végére elérhetőnek tűnik ez a cél.

"Jelenleg csupán négy betegségcsoport okozza a legtöbb halálozást: a rák, a szívbetegségek, a fertőző betegségek és az idegrendszeri betegségek. A megfelelő technológiával mindegyiknél előrehaladást érhetünk el a gyógyításukban"

- írta Zuckerberg, hol máshol, mint Facebookon.

A Chan Zuckerberg Initiative (CZI) nevű filantróp szervezet 2015 decemberében, a Zuckerberg házaspár kislányának születése alkalmából kezdte meg a működését. A szervezet új programja, a Chan Zuckerberg Science (CZS) tudóscsoportokat és mérnököket mozgósít, hogy olyan új eszközöket hozzanak létre, amelyek elősegíthetik az orvosi alapkutatásokat.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A CZS vezetőjévé Cori Bragmann neurobiológust nevezték ki, aki hangsúlyozta, hogy a szervezet által támogatott kutatások eredményei minden orvosnak és kutatónak elérhetők lesznek.

A projekt nem bizonyos betegségek meggyógyítására helyezi a hangsúlyt, hanem az alapkutatást támogatja. Egy olyan sejtatlaszt akarnak például létrehozni, amely a test minden sejtjét feltérképezi, ugyanis ez segíthet a kutatóknak különböző típusú gyógyszerek megalkotásában. A programban 600 millió dollár (164 milliárd forint) jut egy új San Franciscó-i kutatóközpont, a Biohub alapítására, ahol a Stanford Egyetem és a Kaliforniai Egyetem (Berkeley) tudósai dolgoznak majd.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20