18 °C Budapest
Lázár megmondta a tutit: jönnek a kórházbezárások?

Lázár megmondta a tutit: jönnek a kórházbezárások?

2016. június 9. 18:04

Az 53. Kormányinfón Lázár János a kórházbezárásokról, a hulladékszállításról és Déli-pályaudvar bezárásáról beszélt.

Kórházbezárások

Nem tart-e attól a miniszter, hogy a kórházbezárások csökkentik a helyi polgármester újraválasztásának esélyét? - hangzott a Lázárnak feltett kérdés. Úgy válaszolt, hogy kórházbezárásokról nem tárgyalt a kormány. Viszont vannak olyan épületek, amelyeket nem lehet hatékonyan fenntartani. A Szent János Kórház ellátásának egy része kerül át a Kútvölgyibe. Veszteség így nem éri a helyi lakosokat.

A miniszter visszautasította, hogy kórházbezárásokra készülne a kormány, helyette integrációról, optimalizálásról beszélt és új centrumok kialakításáról. Próbálta megkülönböztetni a mostani kórház-átalakítást az SZDSZ idején tapasztalt ágyszám-csökkentéstől.

Nem akarunk Budapesten kórházi ágyszámokat megszüntetni nagy mértékben. Nem volt ilyen előterjesztés a kormány előtt - mondta. A kormány azzal foglalkozott, hogy a budapesti egészségügyi ellátás nem jó, mivel a betegek lepusztult épületekkel találkoznak. Nem úgy, mint vidéken, például Szegeden, Debrecenben.

Ha megvannak a feltételek, akkor az aktív betegellátás a Szent János Kórházban és a Péterfy Kórházban megszűnik - válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt is hozzátette, hogy voltak olyan kerületi polgármesterek, akik megfogalmazták ezzel kapcsolatos ellenérzéseiket.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Hulladékszállítás

A kormány meg fogja oldani a hulladékgazdálkodás átmeneti finanszírozását. Ez a kérdés a holnapi kormányülés napirendjén szerepelt - hangzott a következő válasz.

Déli Pályaudvar ügye

Holnap a kormányülés napirendjén is szerepelhet a Déli Pályaudvar ügye, ha lesz erre idő - válaszolta egy másik kérdésre. De ez attól függ, hogy Tarlós István részt tud-e venni az ülésen. A miniszter szerint a kormány a többi pályaudvar sorsáról és a Nyugati-projektről is dönthet hamarosan.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?