6 °C Budapest

Címke: településfejlesztés (20 cikk)

Nagy Bálint | 2013. január 16. 12:04

Máris recseg-ropog az új magyar lakópark

Bár a nagy hideg miatt némi csúszásra lehet számítani az első 80 épület műszaki átadását illetően, a kormány szerint olyan jó minőségű lakópark épül Ócsa szomszédságában, amelyre büszkék lehetünk. Korábban viszont nemcsak ellenzéki politikusok, hanem számos szakmai szervezet, illetve szakértő is nemtetszését fejezte ki a programmal kapcsolatban.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 3. 11:11

Szextelep lett a kormány nagy álmából

Siralmas állapotokkal találkozhat az, aki felkeresi az ócsai hitelestelepet, pontosabban a telep helyét. Az építkezés indulási időpontja körül még mindig sok a kérdőjel, a területen pedig a szemét és a vakondok mellett már a prostituáltak is megjelentek.

Nagy Bálint | 2012. július 23. 04:57

A budai elit mit sem tud a pesti nyomornegyedekről

Egyelőre semmilyen proaktív szándék nincs sem a kormány, sem az egész politikai elit részéről a lakhatási szegénység felszámolására, ezért paradigmaváltásra lenne szükség a szakpolitikában - véli Sümeghy György. A Habitat for Humanity Magyarország országos igazgatójával készített interjúnk második részében többek között a magyarországi helyzetről, a lehetséges kitörési pontokról, az ócsai Szociális Családiház-építési Programról, a Nemzeti Eszközkezelőről, s a jelenlegi lakáspolitikai intézkedésekről beszélgettünk.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 3. 10:03

Toszkán lakóparkok Magyarországon: ennyit az álmokról

Véget vetne az agglomerációs települések terjeszkedésének a kormány, a Belügyminisztérium szerint ugyanis közlekedési és környezetvédelmi oldalról is rettenetes folyamat az agglomerálódás. Átalakulóban lévő agglomerációról, bajbajutott devizahitelesekről, plázaépítési moratóriumról, energiahatékony építési szabályozásról, valamint a közmunkásokra épülő jövőbeli nagy állami beruházásokról beszélgetett a Portfolio.hu Dr. Szaló Péterrel, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárával.

Pénzcentrum/MTI | 2011. augusztus 18. 16:37

Viszlát önkormányzati iskolák, kórházak!

Minden településen megmaradhatnak a jövőben az önkormányzatok függetlenül a lakosság számától - döntött a kormány. Ellenben nem tarthatnak fenn sem iskolákat, sem kórházakat, csak az óvodai ellátást és az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat üzemeltetik majd.

Pénzcentrum | 2011. június 26. 08:02

Befellegzett a plázáknak: mi épülhet utánuk?

A belvárost megóvná, a fejlesztési ötleteket egyedi döntések alapján javasolja elbírálni, a Dunát sokkal jobban kihasználná, és bevonná a városi szövetbe, a város képét befolyásoló adminisztrációs döntéseket pedig központosítaná Kerekes György, Budapest Főváros Önkormányzat Városépítészeti Főosztályának főosztályvezetője, aki a központosítási folyamatoknak köszönhetően jelenleg a főépítészi feladatköröket is ellátja. Az általa vezetett csapat jelenleg Budapest új városfejlesztési koncepcióján dolgozik, mely egy új jövőkép mellett hosszú távon befolyásolhatja majd a főváros fejlődését, arculatát. Interjú.