29 °C Budapest

Címke: szobakiadás (19 cikk)

MTI | 2011. május 30. 17:36

Ez fogja felpörgetni idén a Balatont?

Várhatóan már a nyári szezon kezdete előtt új kormányrendelet szabályozza a szálláshelyek működését. Az új szabályozástól azt remélik a szakemberek, hogy elősegíti a minőségi turizmus fellendülését és a Balatonon és környékén megnő az idegenforgalom.

Pénzcentrum | 2010. november 14. 11:02

Padlón az árak: most érdemes nyaralót venni?

Az utóbbi években divatba jött a belföldi wellness-turizmus, amire a válság még rá is segített: sokan inkább a határokon belül töltötték szabadidejüket. Jót tett az ágazatnak az üdülési csekk és a különféle egészségpénztári kedvezmények lehetősége - ám a divatos "termáltelepülések" ingatlanpiaca látott már szebb napokat is.

Pénzcentrum | 2010. október 4. 08:32

Balatoni utószezon: rossz idő miatt törölve

A rossz időjárás miatt gyakorlatilag elmaradt az utószezon a Balatonnál. Tavaly október végen volt olyan "kihaltság", mint idén szeptemberben.

Pénzcentrum | 2010. május 30. 07:02

Verik a szögeket a "Zimmer Frei" koporsójába

Nem a legjobb idők járnak manapság a rendszerváltás előtt még virágkorát élt házi fizetővendéglátásra, vagyis az egykor szinte minden vízparti településen egymást érő "Zimmer Frei" szolgáltatásokra. A hajdan kifejezetten vendéglátásra épült házak jó része leromlott állapotban, nagy alapterülettel és magas áron várja a vevőket - a legtöbbször hiába.

Pénzcentrum | 2008. január 21. 10:39

Ingatlan a fürdő mellett - lemondhatsz az álmodról?

Miskolctapolca, Hévíz, Egerszalók - kinek ne a gyógyvíz ugrana be elsőként a városok neveit hallva? Egyre több hazai érdeklődő csábul el már egy-egy hétvégére is a híres fürdőhelyekre, ám többen is akadhatnak, akik a kedvező lehetőségeket nem csupán rövid ideig szeretnék élvezni. Az Otthon Centrum tapasztalatai alapján kerestük a választ a kérdésre: érdemes-e ingatlant vásárolni gyógyvizeink közelében?

Pénzcentrum | 2007. június 28. 05:55

Biztos befürdesz ezekkel az ingatlanokkal: mit nem szabad venni?

A hazai ingatlanbefektetési célpontok között természetesen vezet a főváros, azonban a nyár közeledtével fókuszba kerülnek egyéb vidéki területek, főként turisztikai célpontok is. De vajon tényleg megéri a sűrűn látogatott üdülő- és fürdőhelyeken kiadási céllal ingatlant vásárolni, az ingatlanok értéknövekedésére számítva?

Pénzcentrum | 2007. február 26. 10:00

A magyarok "bevállalósak"

Annak ellenére, hogy még mindig a horvát, a spanyol, illetve a görög tengerpart számít a külföldre látogató magyarok leggyakoribb célpontjának, a terrorveszély miatt olcsó észak-afrikai területek, valamint Törökország is egyre kedveltebb.

Pénzcentrum | 2006. július 3. 16:30

Elpárolgott milliárdok

A Széchenyi-tervnek köszönhetően az utóbbi években sorra épültek, szépültek a fürdők - nem biztos azonban, hogy mindegyik hosszú életű lesz. Több létesítmény üzemeltetője is anyagi gondokkal küzd, ugyanis az a gond a strandokkal, hogy nem csak felépíteni, hanem fenntartani is kell őket.

Pénzcentrum | 2004. február 16. 10:01

Danubius: enyhén várakozások felett

A várakozásoknál enyhén kedvezőbb adózás előtti eredményt tett közzé ma reggel a Danubius. A cég gazdálkodását továbbra is rengeteg dolog nehezíti, a nemzeti ország kampány azonban az idei évben már éreztetheti hatását. A Danubius csoport árbevétele csaknem 7%-kal emelkedett a tavalyi negyedik negyedévben, melyen belül a legnagyobb mértékben a szobakiadásból származó bevétel növekedett. Ez

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm