Címke: pénzügyi ismeretek gyerekeknek (9 cikk)

Forrás Dávid | 2018. június 11. 05:45

Ebbe az iskolába jár Budapest krémje: tandíj nincs, 10-szeres a túljelentkezés

Évek óta ígérgetik, hogy felújítják a hazai gyakorlóiskolákat, de konkrét lépés eddig nem történt az ügyben. Ezek az intézmények nemcsak diákjaiknak, hanem a pedagógus hallgatóknak is magas színvonalú képzést biztosítanak, így kiemelt szerep hárul rájuk az oktatási rendszerben. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban már-már kritikus a helyzet, van, hogy a szennyvíz önti el az alagsort, de olyan is előfordult már, hogy kigyulladt az elektromos hálózat. Az iskola és a magyar oktatási rendszer problémáiról, valamint a Radnótiban alkalmazott speciális oktatási módszerekről is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában dr. Molnár Katalin, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója.

Pénzcentrum | 2009. október 30. 15:02

Szlovákiában sem értenek a pénzhez

A felnőtt szlovákiai lakosság pénzügyi ismeretei alacsonyabbak a vártnál - derül ki a Szlovák Bankszövetség felméréséből.

Pénzcentrum | 2009. május 26. 12:47

Ránk férne egy kis pénzügyi kultúra: az Erste is így gondolja

A hazai pénzügyi kultúra továbbfejlesztése, a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében országos oktatási programsorozatot indított az Erste Bank Hungary Nyrt. A programsorozat keretében a bank fiókvezető munkatársai a hozzájuk közel eső és a programsorozatra jelentkező általános és középiskolákban az osztályfőnöki órák keretein belül alapvető pénzügyi ismeretekről tartanak előadást a diákoknak.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 14. 12:00

10 évesen hitelből gazdagodott meg! - Lehet ilyet csinálni?

A bankok az óvodás gyerekek kegyeiért, helyesebben minimális megtakarításaikért is összecsapnak, a kiélezett versenyben ugyanis jövőbeli, pénzügyileg tudatos ügyfelekre vadásznak! Történhetne mindez hazánkban is... egyelőre azonban elégedjünk meg azzal, hogy az Egyesült Államokban ez már realitás és nézzük, mit tanulhatunk tőlük!