27 °C Budapest

Címke: munkahelyi baleset (23 cikk)

Pénzcentrum | 2020. április 25. 17:02

Óriási veszély fenyegeti a magyar dolgozókat: sokkolóan sok munkahelyi tragédia történik

Csökken a munkavédelmi ellenőrzések száma, drámaian sok a munkabaleset: tavaly az előző évhez képest 317-tel több, 24 ezer 55 esetet regisztráltak, s néggyel többen, 83-an haltak meg munkavégzés közben. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak közelgő emléknapja alkalmából - is - követeli az okok azonnali kivizsgálását és szakszerű intézkedést. A folyamatosan növekvő számokra elfogadhatatlan a minisztérium rideg magyarázata, miszerint többen dolgoznak, így érthetően több a baleset is.

Pénzcentrum | 2019. június 8. 14:30

Kiégés: komoly betegség, de megtalálták már a megoldást

Mérésekkel megelőzhető a kiégés? A más néven burn-out szindróma komoly problémát jelent a munkahelyeken, amely jelentősen befolyásolja az egyének, szervezetek és vállalatok egészségét, egyben működését is. a kiégés veszélyei minden szervezetben jelen vannak, és testi megbetegedésekhez, munkahelyi balesetekhez és negatív szervezeti következményekhez vezethetnek.

Pénzcentrum/MTI | 2018. április 20. 17:45

Vírusbaleset Budapesten: egy ember kórházban, az Ebola családja érintett

Filovírussal végzett munka során baleset történt az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában (NBL), az érintett laboratóriumi dolgozó egy hete kórházban van, megfigyelik. Egy hete történt az eset, most hozták nyilvánosságra.