12 °C Budapest

Autópálya-információk sms-ben

Pénzcentrum
2006. november 15. 09:42

Új, korszerű szolgáltatást indított az ÁAK Zrt. Az autópályák aktuális helyzetéről már sms-ben is lehet azonnali információt kérni a +36 209 000 783-as telefonszámon. A szolgáltatás nem emeltdíjas, a válaszként érkező sms-ekért sem kell fizetni. Az információkat az AÁK központi diszpécserszolgálatának dolgozói folyamatosan frissítik.

A 2005-ben megvalósított magas szintű fejlesztéseket követően az ÁAK Zrt. tovább növelte prémium szolgáltatásainak körét. A Társaság március 16-tól indította útjára megújult információs portálját, melyhez kapcsolódóan egy, a hazai viszonylatban egyedülálló fejlesztést is megvalósított. A szolgáltatás segítségével az utazók mobiltelefonjuk használatával, egy alapdíjas sms áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz a Társaság kezelésében lévő autópályákkal kapcsolatban.

Az sms alapú tájékoztatórendszer az ÁAK Zrt. vállalati portálján, a www.autopalya.hu weboldalon található interaktív térkép adataira támaszkodik. A térképen könnyen értelmezhető grafikai jelek formájában elhelyezett forgalmi információkat és pályaeseményeket (balesetek, terelések, forgalomkorlátozások, időjárási viszonyok) a központi diszpécserszolgálat folyamatosan frissíti, így garantált azok aktualitása.

A szolgáltatás segítségével jelenleg az M0, M1, M3, M7 autópályákról lehet közlekedési információkhoz jutni. Az adatok lekéréséhez nem kell mást tenni, mint a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3, M7) egy alapdíjas sms-ben a következő telefonszámra elküldeni: +36 209 000 783. A válaszként érkező első sms-ben az adott autópályára vonatkozó általános információk olvashatók (forgalmi helyzet, időjárási viszonyok), míg a második a kilométerszelvény megjelölésével a két legfrissebb pályaeseményt tartalmazza. Ezek jellemzően balesetek, terelések, forgalomkorlátozások és egyéb, váratlan események leírásai lehetnek.

A szolgáltatás iránti igényt bizonyítja, hogy az első hónapok viszonylag gyér forgalma után az elmúlt időszakban a tájékoztatást kezdeményező sms-ek átlagos száma jóval meghaladta a havi 1000 darabot. Az ÁAK Zrt. új, sms alapú információs rendszerét elsősorban azoknak ajánlja, akik fontosnak tartják, hogy indulás előtt tájékozódjanak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről. Fontos tudnivaló, hogy az elküldött sms-re egy alkalommal küld választ a rendszer, tehát az aktuális forgalmi helyzetről minden esetben új sms elküldésével lehet információkat szerezni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem