29 °C Budapest

Autópálya-információk sms-ben

Pénzcentrum
2006. november 15. 09:42

Új, korszerű szolgáltatást indított az ÁAK Zrt. Az autópályák aktuális helyzetéről már sms-ben is lehet azonnali információt kérni a +36 209 000 783-as telefonszámon. A szolgáltatás nem emeltdíjas, a válaszként érkező sms-ekért sem kell fizetni. Az információkat az AÁK központi diszpécserszolgálatának dolgozói folyamatosan frissítik.

A 2005-ben megvalósított magas szintű fejlesztéseket követően az ÁAK Zrt. tovább növelte prémium szolgáltatásainak körét. A Társaság március 16-tól indította útjára megújult információs portálját, melyhez kapcsolódóan egy, a hazai viszonylatban egyedülálló fejlesztést is megvalósított. A szolgáltatás segítségével az utazók mobiltelefonjuk használatával, egy alapdíjas sms áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz a Társaság kezelésében lévő autópályákkal kapcsolatban.

Az sms alapú tájékoztatórendszer az ÁAK Zrt. vállalati portálján, a www.autopalya.hu weboldalon található interaktív térkép adataira támaszkodik. A térképen könnyen értelmezhető grafikai jelek formájában elhelyezett forgalmi információkat és pályaeseményeket (balesetek, terelések, forgalomkorlátozások, időjárási viszonyok) a központi diszpécserszolgálat folyamatosan frissíti, így garantált azok aktualitása.

A szolgáltatás segítségével jelenleg az M0, M1, M3, M7 autópályákról lehet közlekedési információkhoz jutni. Az adatok lekéréséhez nem kell mást tenni, mint a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3, M7) egy alapdíjas sms-ben a következő telefonszámra elküldeni: +36 209 000 783. A válaszként érkező első sms-ben az adott autópályára vonatkozó általános információk olvashatók (forgalmi helyzet, időjárási viszonyok), míg a második a kilométerszelvény megjelölésével a két legfrissebb pályaeseményt tartalmazza. Ezek jellemzően balesetek, terelések, forgalomkorlátozások és egyéb, váratlan események leírásai lehetnek.

A szolgáltatás iránti igényt bizonyítja, hogy az első hónapok viszonylag gyér forgalma után az elmúlt időszakban a tájékoztatást kezdeményező sms-ek átlagos száma jóval meghaladta a havi 1000 darabot. Az ÁAK Zrt. új, sms alapú információs rendszerét elsősorban azoknak ajánlja, akik fontosnak tartják, hogy indulás előtt tájékozódjanak az autópályák aktuális forgalmi helyzetéről. Fontos tudnivaló, hogy az elküldött sms-re egy alkalommal küld választ a rendszer, tehát az aktuális forgalmi helyzetről minden esetben új sms elküldésével lehet információkat szerezni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22