Címke: közszolga (21 cikk)

HRcentrum | 2018. április 6. 10:03

Gigabónuszt kaphatott több ezer közszolga: mutatjuk, kik örülhettek

Az uniós támogatásokat menedzselő közszolgák fejenként 8,4 milliós jutalmat kaphattak, mivel nagyrészt teljesítették célkitűzéseiket. Az apparátus feladata az volt, hogy március végéig hirdessék meg az összes felhívást az EU-s forrásokra, 85 százalékukra legyen meg a kötelezettségvállalás és tűzzenek ki célfeladatokat munkatársaiknak.

Pénzcentrum | 2013. március 8. 00:30

Számold ki te is, mit nyerhetsz az új árfolyamrögzítéssel!

Számold ki te is, mit nyerhetsz az árfolyamrögzítéssel! Még mindig lehetősége van a devizahiteleseknek az új árfolyamrögzítésbe való belépésre. Már több elemzésben írtunk ennek az előnyeiről és hátrányairól, most viszont a Pénzcentrum.hu kalkulátorának köszönhetően mindenki kiszámolhatja, mire számíthat amennyiben él is a lehetőséggel. A kalkulátor mellett leírást, használati utasítást is mellékelünk, ami segíthet a döntésben.

Pénzcentrum | 2012. október 9. 11:32

Százezreket kaphattak a kormány kiszemeltjei

Április elsejétől kezdve elsőként kérhették az árfolyamrögzítést a közszférás alkalmazottak. A korai kezdés mellett vissza nem térítendő támogatás is járt azoknak a közszolgáknak, akik az árfolyamrögzítésre is jogosultak voltak. A megkérdezett hitelintézetek elmondása szerint ez átlagosan közel 100 ezer forinttal duzzasztotta a családok pénztárcáját, amivel kötelezően tartozásukat kell csökkenteniük.

Pénzcentrum | 2012. július 29. 14:00

Devizahitelesek: nem értik miről maradnak le?

Nem sok panasz érheti a kormányt és a bankokat a devizahitelesek terheit könnyítő lehetőségek számát illetően. Az adminisztráció természetesen nem mindig zökkenőmentes (sőt, elrettentő példák is akadnak), ám aki hajlandó egy kicsit is fáradni pénzügyi túlélése érdekében, az könnyen megtalálja a számára megfelelő megoldást. A bankok kapacitásának jelentős részét a télen tetőző végtörlesztéshez hasonlóan most is a devizahitelek kötik le, arról azonban nem egységes a bankok tapasztalata, hogy az érintettek tisztában vannak-e saját lehetőségeikkel, és ésszerű módon élnek-e is velük.

Pénzcentrum | 2012. május 6. 19:05

Újjászülethet a korengedményes nyugdíj, ez lesz Matolcsy új adójából?

A korengedményes nyugdíjazási lehetőség valamilyen formában történő visszaállítását fontolgatja a kormány a vegyipari szakszervezet értesülése szerint. Emellett napirenden van az év végén megszűnő korkedvezményes nyugdíjat felváltó ellátórendszer kidolgozása is. Sokan változtathatnak telefonálási szokásaikon az augusztustól bevezetésre kerülő telekomadó miatt, a Pénzcentrum.hu gyorstalpalójával te is könnyen válthatsz okostelefonra. Heti hírösszefoglaló írásait címükre kattintva olvashatod.

Pénzcentrum | 2012. május 2. 17:32

Itt már kérheted az árfolyamrögzítést: friss lista

Mától a nem közszférában dolgozó devizahitelesek is kérhetik az új árfolyamrögzítést. Az nagyobb bankok közül az OTP, MKB, Erste és a CIB követve a Bankszövetség ajánlását és befogadják a nem közszolga devizahiteles ügyfeleik árfolyamrögzítési kérelmét is, bár fennakadás esetén a közszolgák igényei élveznek elsőbbséget.

Pénzcentrum | 2012. április 24. 14:20

Mi történt a bérekkel? 1 millió dolgozóról nincs információ

Februárban 1 millió 145 ezer munkavállaló után érvényesítették a munkáltatók a szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezményt - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A kereseti statisztikák alapján úgy becsülhető, hogy további 1 millió dolgozó béremeléséhez járna az adókedvezmény. Továbbra is szívesen foglalkoztatják a cégek a START-kártyásokat, ellenben minimális számban éltek a közszférából elbocsátottak alkalmazása után járó kedvezménnyel.

Pénzcentrum | 2012. április 9. 17:01

Itt a betétlista, megint a nyugdíjasokon csattan az ostor - heti összefoglaló

A magyar lakosság legnépszerűbb megtakarítási formája továbbra is a forintbetét, s rövid távon aligha fog ez a megtakarítási trend pálfordulatot venni. Főként, hogy a nemzetközi és hazai makrokörnyezet is egyelőre folyamatosan emelkedő betéti kamatokat indukál. Éppen ezért a Pénzcentrum.hu szokásához híven ismét utána járt, hogy a különböző bankok milyen konstrukciókat kínálnak, s azokban mennyit is fial a betett pénzünk. Betétkörkép és a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n.

Pénzcentrum | 2012. április 2. 11:07

Százezreket nyerhetnek, ha nem rohannak az árfolyamrögzítéssel

Hétfőtől lehet igényelni az árfolyamrögzítést a bankokban. Első körben még csak a közszolgák kérvényét kötelesek elfogadni a hitelintézetek, az egyéb lakáshitelesek csak júniustól, szabad felhasználású jelzáloghitelesek pedig szeptembertől jöhetnek. Annak ellenére korlátozzák ily módon az árfolyamrögzítésbe való belépést, hogy több állami alkalmazottnak nem éri meg július elsejéig belépnie az árfolyamrögzítés rendszerébe. Amennyiben egy közszolga jogosult volt és korábban bankjánál és a munkahelyén is jelezte végtörlesztési szándékát, akkor vissza nem térítendő támogatást kap.