9 °C Budapest

Címke: gyed extra törvény (20 cikk)

Pénzcentrum | 2020. június 30. 14:02

Kiderült az igazság a 9 órás iskolakezdésről: ez várhat a szülőkre szeptembertől

Most hogy a budapesti városvezetés javaslata szerint ősztől 8 óra helyett 9-kor is kezdődhetne az oktatás a fővárosban, a Pénzcentrumon utána jártunk annak, lenne-e ennek törvényi akadálya, illetve hogy máshol, ahol már bevezetésre került a későbbi iskolakezdés, milyen eredményei voltak. Ezen felül élesítettünk egy szavazást is, ahol elmondhatod, szerinted jó ötlet lenne-e egy ekkora mértékű változtatás jelen körülmények között.

MTI | 2014. január 21. 14:43

Gyes, gyed: nagyon fontos hír érkezett!

Minden gyeden és gyesen lévő szülő beadhatja bölcsődébe gyermekét ha újra munkába áll, és a gyermek már elmúlt egyéves.

Pénzcentrum | 2013. január 30. 17:02

Mentőöv a leszakadt térségeknek? Itt vannak a szabad vállalkozási zónák

Véglegesítette a kormány a szabad vállalkozási zónák listáját, amelyre az ország társadalmi-gazdasági leszakadással leginkább érintett 47 térsége került fel. Jelentős részük Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. A későbbiekben egyedi kormánydöntéssel további térségekben is létrejöhetnek szabad vállalkozási zónák - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Pénzcentrum | 2013. január 25. 11:47

Jó hír a kisgyermekeseknek! Így dolgozhatnak kedvezményesen

Kiemelt adókedvezményt vehetnek igénybe a munkáltatók január elsejétől a gyedről, gyesről visszatérők foglalkoztatása esetén. A kedvezmény időtartamára vonatkozó szabályok azonban nem egyszerűek, azok könnyebb megértését példával segíti honlapján közzétett tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Pénzcentrum | 2012. augusztus 22. 12:26

Itt a miniszterelnök új levele: tényleg jobb lesz a dolgozóknak?

Rövidtávon sok esetben nemhogy csökkennek, hanem növekednek a munkáltatók terhei jövőre a jelenleg érvényben lévő kedvezményekkel összehasonlítva. A miniszterelnök által 6 millió állampolgárnak levélben is bemutatott Munkahelyvédelmi Akció keretében ugyanis az első évben kisebb mértékű kedvezményeket lehet igénybe venni, mint a jelenlegi Start-kártyás rendszerben. Hosszabb távon a képzettséget nem igénylő munkát végzők, illetve a nyugdíj előtt állók foglalkoztatásában, valamint rövidebb ideig a kisgyermekesek alkalmazásában is könnyíthetik a munkáltatók helyzetét az új kedvezmények.

Pénzcentrum | 2012. július 11. 12:15

Nesze neked egyszerű adózás! Vért izzadhatnak a vállalkozások

Nemhogy egyszerűsítené, tovább bonyolítja a kormány az adórendszert a kedden az Országgyűlés elé terjesztett törvénymódosításokkal. Kiderült: az újfajta kisvállalkozói adók és kedvezmények a jelenleg is meglévők mellé lépnének be, úgyhogy vért izzadnak majd a vállalkozások, mire kiszámolják, mi éri meg nekik a legjobban.

Pénzcentrum | 2012. július 2. 05:26

Jön a többkulcsos járulék az egykulcsos adó mellé?

Az egykulcsos adó mellé többkulcsos járulékrendszert társítana a kormány, igaz, hogy annak hatása közvetlenül nem a munkavállalóknál, hanem a munkáltatóknál csapódna le.