20 °C Budapest

Címke: fitch ratings (20 cikk)

MTI | 2020. szeptember 26. 08:30

Itt a régen várt hír: felminősítették Magyarországot

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról Magyarország "Baa3" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolásának kilátását pénteken a Moody's Investors Service. A cég egyben megerősítette a szuverén besorolást.

Pénzcentrum | 2012. január 6. 14:33

Fájni fog a magyar családoknak az újabb leminősítés

Fájdalmasan érintheti a magyar családokat Magyarország harmadik leminősítése is: a leminősítés az egyik olyan tényező, amely hatására a forint tovább gyengülhet, az országkockázat növekedése, a bankok kamatemelése pedig növelheti a devizahitelesek terheit.

Pénzcentrum | 2008. november 11. 14:00

Újabb pofon a régiónak: hazánk is megérzi a csattanást!

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő szerint a kelet-európai fejlődő országok pénzügyileg rendkívül sebezhetőek, ezért Magyarország, Románia és Bulgária besorolását is csökkentették egy fokozattal. A nemzetközi szakértők úgy vélik, hogy a bejelentés mindenképpen negatívan hat majd a régió befektetéseire.

Pénzcentrum | 2008. augusztus 13. 12:00

Mi köze az időjárásnak a pénzügyekhez? Sokan milliomosok lesznek belőle!

A váratlan események, katasztrófák által okozott károk a klímaváltozás következtében várhatóan a jövőben emelkedni fognak, ami igen nehéz helyzetbe sodorhatja a biztosító társaságokat is, különösen a katasztrófáknak jobban kitett országokban. Éppen ezért számos olyan innovatív termékkel állnak elő a cégek, amivel továbbra is garantálni tudják a biztosítások megfizethetőségét és legfőképp elérhetőségét, és nem utolsó sorban a befektetőknek is jövedelmező üzletet jelentenek.

Pénzcentrum | 2008. június 2. 14:00

Az ország, amely tegnap még csoda volt, ma már válság sújtja!

Nem olyan rég arról számoltunk be, hogy Latin-Amerikában, különösen Argentínában kivételesen alacsony a lakossági, illetve vállalati hitelállomány GDP-hez mért aránya. Nem mondható el ez az állami hitelekről, amelyek közel negyven százalékához inflációhoz kötött kötvények formájában jutottak, amiről legkevésbé sem lehet tudni, hogy valójában mekkora, hisz a kormány az inflációs adatok eltitkolásában érdekelt.

Pénzcentrum | 2008. február 15. 10:05

Már az autórészlet sem szent! 10 éve nem volt ilyen...

Tíz éves csúcsra emelkedett januárban a minimum 2 hónapja késedelmes autóhitelek aránya az Egyesült Államokban a Fitch Ratings adatai szerint. A számok megerősítik, hogy a fogyasztói hitelezés területén egyáltalán nincs minden rendben.